Gezonde Pompoenpuree Avocado Chocoladetaart met Pistache Bodem
Een verrassend gezonde chocoladetaart met pompoen en avocado, natuurlijk gezoet met dadels en ahornsiroop. Vegan, glutenvrij en perfect voor wie bewust wil genieten!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Voeg de pistachenoten, dadels, havermoutvlokken, vanille essence aan je keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg krijgt.
Bekleed een kleine springvorm (18-20 cm) met bakpapier en vet licht in met kokosolie. Druk het deeg gelijkmatig aan in de vorm, ook tegen de randen omhoog. Gebruik de achterkant van een lepel voor een gladde afwerking. Zet 30 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade chips au bain marie en voeg de gesmolten chocolade samen met het avocado-vruchtvlees, pompoenpuree, cacaopoeder, en ahornsiroop toe aan je keukenmachine en draai tot je een romige substantie hebt. Schep dit op de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast.
Smelt de kokosolie zachtjes en roer de ahornsiroop en cacaopoeder erdoor tot een gladde ganache. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het over de taart giet. Verdeel gelijkmatig met een lepel
Laat hem nu een hele nacht in de koelkast opstijven.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gezonde Pompoenpuree Avocado Chocoladetaart met Pistache Bodem
Amount per Serving
Calories
975
% Daily Value*
Fat
59
g
91
%
Saturated Fat
30
g
188
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
19
g
Cholesterol
3
mg
1
%
Sodium
19
mg
1
%
Potassium
1458
mg
42
%
Carbohydrates
113
g
38
%
Fiber
19
g
79
%
Sugar
77
g
86
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
8977
IU
180
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
151
mg
15
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.