Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Een hele fijne combinatie van groente, fruit en chocolade! Laat je verrassen met deze chocoladetaart.
Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Chocolade, daar kun je toch nooit genoeg van krijgen? Ok het is wellicht niet super gezond maar als we het eten met mate dan moet het zo nu en dan best kunnen. We maken een heerlijke creamy pompoenpuree avocado chocoladetaart. De combinatie van dit fruit en deze groenten zal je wellicht verrassen. Maar ik kan je zeggen het past prima bij elkaar! Overigens gebruiken we in dit chocoladetaart recept suikervrije chocodrops. Deze taart bevat verder alleen wat ahornsiroop, en verder geen toegevoegde suikers. Verleidelijk om een extra groot stuk te nemen denk ik zo… Pompoenpuree kun je gemakkelijk zelf maken door verse pompoen te pureren. Ik heb het mezelf lekker makkelijk gemaakt en heb het uit blik gehaald.

Pompoenpuree avocado chocoladetaart
Verrassende combi, maar heel erg lekker!
Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Een hele fijne combinatie van groente, fruit en chocolade! Laat je verrassen met deze chocoladetaart.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: avocado, cacao, dadels, pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 dag 30 minuten
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 100 gr pistache noten - (gepeld)
  • 200 gr dadels zonder pit
  • 135 gr havermoutvlokken
  • 1 tl vanille essence

Voor de vulling van de taart:

  • 2 el cacaopoeder
  • 180 gr pure chocolade chips
  • 250 gr avocado
  • 225 gr pompenpuree
  • 60 ml ahornsiroop

Voor de ganache:

  • 80 gr kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop
  • 20 gr cacaopoeder

En zo maak je het:

  • Voeg de pistachenoten, dadels, havermoutvlokken, vanille essence aan je keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg krijgt.
  • Neem een kleine springvorm erbij en doe hier bakpapier in. Vet deze in met een klein beetje kokosolie. Duw het deeg in de vorm en zet weg in de koelkast.
  • Smelt de chocolade chips au bain marie en voeg de gesmolten chocolade samen met het avocado-vruchtvlees, pompoenpuree, cacaopoeder, en ahornsiroop toe aan je keukenmachine en draai tot je een romige substantie hebt. Schep dit op de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast.
  • Smelt in een pannetje de kokosolie voor de ganache met de ahornsiroop en roer het cacaopoeder erdoor. Schenk dit op de taart, met een lepel verspreid je het over de hele taart.
  • Laat hem nu een hele nacht in de koelkast opstijven.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
chocoladetaart recept
Lekker met wat gehakte pistache noten en blauwe bessen erop als decoratie.

Pompoenpuree avocado chocoladetaart

In dit chocoladetaart recept gebruiken we ahornsiroop. Dit zoete goedje komt uit esdoorns, het vocht uit deze bomen wordt geconcentreerd en zo krijg je siroop. Maar het is nog steeds wel een zoetstof. Dus helemaal suikervrij is deze taart niet. Maar we gebruiken géén bewerkte suikers. De rest van de suikers in deze pompoenpuree avocado chocoladetaart is de suiker die in het fruit, dadels of in de groente zit. Ik heb een grote zak suikervrije met chocodrops op voorraad. Heb jij dat niet dan kun je ook pure chocoladereep gebruiken. Daar zit minder suiker in dan in melkchocolade. Met wat kokosolie en cacaopoeder maken we een ganache. Al met al geen ingewikkeld recept dus!

Meer lekkere recepten? Natuurlijk! Probeer anders ook eens één van deze toppers:

Volg jij Heerlijke Happen op Instagram, Facebook of Pinterest? Tag me dan in je foto’s of reacties dan kan ik zien wat je gemaakt hebt! Ik vind het natuurlijk erg leuk om jullie creaties te zien.

Andere backdrop, een heel andere style, dezelfde taart!

1 gedachte over “Pompoenpuree avocado chocoladetaart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept