9lasagne vellen linzen-mais - van KoRo (of ander merk )
300gram rundergehakt
1pot tomatensaus - ( ongeveer 300 ml )
1gele courgette - in blokjes
1witte ui - gesnipperd
2bollen burrata - van 125 gram per stuk
200gram geraspte Parmezaanse kaas
3verse peterselie takjes - gehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
Neem je koekenpan erbij en rul het gehakt hierin, je kunt het extra vet wat vrijkomt afgieten. Voeg de ui en courgette toe en bak deze eventjes mee.
Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst een laagje gehakt-mix in. Leg daarop 3 lasagne vellen, smeer deze in met wat tomatensaus. Breek voorzichtig de burrata open en verdeel wat van deze kaas over de tomatensaus. Herhaal dit proces met het maken van laagjes tot je bovenaan de rand van je ovenschaal bent gekomen.
Strooi de Parmezaanse kaas er bovenop en zet de schaal in de oven voor een 20 minuutjes.
Hak de peterselie fijn en strooi deze als laatste erop voordat je serveert.
Heerlijk Happen!
Meeste potten tomatensaus zijn minimaal 400 ml inhoud, als je dus wat overhoudt kun je dit invriezen voor bijvoorbeeld je pizza, of gebruiken voor in een tomatensoepje.
Nutrition Facts
Glutenvrije lasagne met tomatensaus
Amount per Serving
Calories
641
% Daily Value*
Fat
29
g
45
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
88
mg
29
%
Sodium
862
mg
37
%
Potassium
562
mg
16
%
Carbohydrates
53
g
18
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
557
IU
11
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
637
mg
64
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.