Regelmatig heb ik diners bij mij thuis, veelal kook ik zelf maar soms nemen de gasten zelf ook wat mee. Deze keer dus een recept op mijn website die niet van mij is maar van mijn gast:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gebruiken in dit recept een tajine, die moet je natuurlijk wel in huis hebben. In principe is dit een stoofgerecht dus je zou het ook in een römertopf kunnen maken.
Snipper de ui en de knoflooktenen fijn.
Verwarm de tajine op middelhoog vuur en doe er 2 tot 3 el olijfolie in. Bak vervolgens de ui en de knoflook voor een minuutje of 3. Voeg daarna de kurkuma, kaneel, komijnpoeder en de honing toe en bak dit nog 2 minuutjes mee.
Voeg de kipblokjes toe en bak ze voor een minuutjes of 6, als laatste voeg je de vijgenblokjes toe, deze vallen straks tijdens het stoven helemaal uit elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai het vuur laag. Voeg 200 ml water toe en zet de kegel op de schaal. Laat het nu op laag vuur voor 45 minuten stoven.
Nutrition Facts
Goed gevulde zoete kiptajine
Amount per Serving
Calories
491
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
192
mg
64
%
Sodium
353
mg
15
%
Potassium
1567
mg
45
%
Carbohydrates
37
g
12
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
30
g
33
%
Protein
66
g
132
%
Vitamin A
1326
IU
27
%
Vitamin C
47
mg
57
%
Calcium
78
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.