Goed gevulde zoete kiptajine met mango

Regelmatig heb ik diners bij mij thuis, veelal kook ik zelf maar soms nemen de gasten zelf ook wat mee. Deze keer dus een recept op mijn website die niet van mij is maar van mijn gast: Luuk. De meeste van jullie zien deze naam natuurlijk veel vaker voorbij komen. Luuk van Luukskitchen bereidde bij hem thuis deels deze tajine al voor en samen maakten we hem af hier bij mij thuis. Her en der voegden we nog wat toe en toen was het smullen geblazen van deze goed gevulde zoete kiptajine! kip tajine

Dit heb je nodig voor de Goed gevulde zoete kiptajine

 • 600 gram blokjes kipfilet
 • 1 witte ui
 • 2 tenen knoflook
 • olijfolie
 • 2 el honing
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 150 gram vijgenblokjes
 • 1 rijpe mango
 • halve tl sambal pp bij serveren
 • verse peterselie
Goed gevulde zoete kiptajine
Heel goed op smaak deze kiptajine!

En zo maak je de Goed gevulde zoete kiptajine:

We gebruiken in dit recept een tajine, die moet je natuurlijk wel in huis hebben. In principe is dit een stoofgerecht dus je zou het ook in een römertopf kunnen maken.

Snipper de ui en de knoflooktenen fijn.

Verwarm de tajine op middelhoog vuur en doe er 2 tot 3 el olijfolie in. Bak vervolgens de ui en de knoflook voor een minuutje of 3. Voeg daarna de kurkuma, kaneel, komijnpoeder en de honing toe en bak dit nog 2 minuutjes mee.

Voeg de kipblokjes toe en bak ze voor een minuutjes of 6, als laatste voeg je de vijgenblokjes toe, deze vallen straks tijdens het stoven helemaal uit elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai het vuur laag. Voeg 200 ml water toe en zet de kegel op de schaal. Laat het nu op laag vuur voor 45 minuten stoven.

Goed gevulde zoete kiptajine

Goed gevulde zoete kiptajine
Erg leuke manier om te stoven in deze pot.

Toen we hier in de keuken bij dit gerecht aankwamen vonden we dat er nog wat kleur aan het recept ontbrak. We voegden er ten slotte

de peterselie en de mango aan toe en voor een beetje pittigheid een halve theelepel sambal per bordje.

Luuk zou Luuk niet zijn als hij er een andere foto van wilde hebben als ik…. iets met eigen stijl fotograferen enzo, uiteindelijk serveerden we de kiptajine dus in leuke kleine bakjes. Één ding is zeker het was : Heerlijk Happen!!

Goed gevulde zoete kiptajine

Goed gevulde zoete kiptajine

Regelmatig heb ik diners bij mij thuis, veelal kook ik zelf maar soms nemen de gasten zelf ook wat mee. Deze keer dus een recept op mijn website die niet van mij is maar van mijn gast:
5 van 5 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 491kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

En zo maak je het:

 • We gebruiken in dit recept een tajine, die moet je natuurlijk wel in huis hebben. In principe is dit een stoofgerecht dus je zou het ook in een römertopf kunnen maken.
 • Snipper de ui en de knoflooktenen fijn.
 • Verwarm de tajine op middelhoog vuur en doe er 2 tot 3 el olijfolie in. Bak vervolgens de ui en de knoflook voor een minuutje of 3. Voeg daarna de kurkuma, kaneel, komijnpoeder en de honing toe en bak dit nog 2 minuutjes mee.
 • Voeg de kipblokjes toe en bak ze voor een minuutjes of 6, als laatste voeg je de vijgenblokjes toe, deze vallen straks tijdens het stoven helemaal uit elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai het vuur laag. Voeg 200 ml water toe en zet de kegel op de schaal. Laat het nu op laag vuur voor 45 minuten stoven.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Goed gevulde zoete kiptajine? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

kip tajine

2 gedachten over “Goed gevulde zoete kiptajine met mango”

 1. Pingback: Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept