Goed gevulde zoete kiptajine met mango

Geschatte leestijd: 4 minuten

Regelmatig heb ik diners bij mij thuis, veelal kook ik zelf maar soms nemen de gasten zelf ook wat mee. Deze keer dus een recept op mijn website die niet van mij is maar van mijn gast: Luuk. De meeste van jullie zien deze naam natuurlijk veel vaker voorbij komen. Luuk van Luukskitchen bereidde bij hem thuis deels deze tajine al voor en samen maakten we hem af hier bij mij thuis. Her en der voegden we nog wat toe en toen was het smullen geblazen van deze goed gevulde zoete kiptajine! kip tajine

Goed gevulde zoete kiptajine
Heel goed op smaak deze kiptajine!

En zo maak je de Goed gevulde zoete kiptajine:

Voor het bereiden van dit recept wordt een tajine gebruikt, wat betekent dat je deze kookpot nodig hebt om het gerecht te maken. Als je geen tajine hebt, zijn er wel alternatieven die je kunt gebruiken, zoals een römertopf. Het is belangrijk om te weten dat dit gerecht in principe een stoofgerecht is, wat betekent dat het langzaam moet worden gekookt zodat alle smaken en aroma’s kunnen ontwikkelen en de ingrediënten heerlijk mals worden.

Een tajine is een traditionele Marokkaanse kookpot die speciaal is ontworpen voor het bereiden van stoofgerechten. Het heeft een kegelvormige deksel, die ervoor zorgt dat het vocht in de pot blijft en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. De bodem van de tajine is breed en ondiep, waardoor de ingrediënten gelijkmatig worden verwarmd en er genoeg ruimte is om groenten en vlees te combineren.

Snipper de ui en de knoflooktenen fijn.

Verwarm de tajine op middelhoog vuur en doe er 2 tot 3 el olijfolie in. Bak vervolgens de ui en de knoflook voor een minuutje of 3. Voeg daarna de kurkuma, kaneel, komijnpoeder en de honing toe en bak dit nog 2 minuutjes mee.

Voeg de kipblokjes toe en bak ze voor een minuutjes of 6, als laatste voeg je de vijgenblokjes toe, deze vallen straks tijdens het stoven helemaal uit elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai het vuur laag. Voeg 200 ml water toe en zet de kegel op de schaal. Laat het nu op laag vuur voor 45 minuten stoven.

Goed gevulde zoete kiptajine

Goed gevulde zoete kiptajine tajine
Erg leuke manier om te stoven in deze pot.

Toen we hier in de keuken bij dit gerecht aankwamen vonden we dat er nog wat kleur aan het recept ontbrak. We voegden er ten slotte kip tajine de peterselie en de mango aan toe en voor een beetje pittigheid een halve theelepel sambal per bordje.

Luuk zou Luuk niet zijn als hij er een andere foto van wilde hebben als ik…. iets met eigen stijl fotograferen enzo, uiteindelijk serveerden we de kiptajine dus in leuke kleine bakjes.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Goed gevulde zoete kiptajine

Goed gevulde zoete kiptajine

Regelmatig heb ik diners bij mij thuis, veelal kook ik zelf maar soms nemen de gasten zelf ook wat mee. Deze keer dus een recept op mijn website die niet van mij is maar van mijn gast:

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 491kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gebruiken in dit recept een tajine, die moet je natuurlijk wel in huis hebben. In principe is dit een stoofgerecht dus je zou het ook in een römertopf kunnen maken.
  • Snipper de ui en de knoflooktenen fijn.
  • Verwarm de tajine op middelhoog vuur en doe er 2 tot 3 el olijfolie in. Bak vervolgens de ui en de knoflook voor een minuutje of 3. Voeg daarna de kurkuma, kaneel, komijnpoeder en de honing toe en bak dit nog 2 minuutjes mee.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak ze voor een minuutjes of 6, als laatste voeg je de vijgenblokjes toe, deze vallen straks tijdens het stoven helemaal uit elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai het vuur laag. Voeg 200 ml water toe en zet de kegel op de schaal. Laat het nu op laag vuur voor 45 minuten stoven.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Goed gevulde zoete kiptajine? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof

Gevulde paprika met kip en rijst

Knolselderijsoep met gamba en zeekraal

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kip tajine

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Goed gevulde zoete kiptajine met mango

2 gedachten over “Goed gevulde zoete kiptajine met mango”

  1. Pingback: Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept