Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de tzatziki, daardoor kunnen de smaken goed intrekken.
Snij de komkommer door het midden en haal met een lepel de zaadjes eruit. Snij in smalle plakjes en leg deze in een vergiet. Strooi er wat zout op en laat even staan. Dit trekt het vocht uit de komkommer en zo wordt je tzatziki niet te nat. Na een half uurtje spoel je ze even kort af met koud water en droog je ze met een keukendoek.
Neem dan een kom erbij en doe hierin de yoghurt. Voeg vervolgens de 3 uitgeknepen tenen knoflook erbij en de rest van de ingrediënten, en als laatste de komkommer. Mix het geheel en zet dan weg in de koelkast.
De gehaktspiesen maken:
Neem een grote kom en doe hierin het gehakt, voeg hieraan toe het ei, de gesnipperde sjalot, het paneermeel en de kruidenmix en kneed dit goed door. Wanneer het te nat is doe je er nog wat extra paneermeel bij.
Kneed nu 5 langwerpige ballen van het gehakt en steek er een spies in. Als je dit als kleine hapjes wilt serveren dan maak je natuurlijk kleinere ballen. Wanneer ze om de spies zitten maak je ze wat langwerpiger.
Week houten spiesen 30 min in water om verbranden te voorkomen.
Variatie: Vervang rundergehakt door lams- of kalkoengehakt.
Nutrition Facts
Griekse Kruidige Gehaktspiezen met Zelfgemaakte Tzatziki”
Amount per Serving
Calories
751
% Daily Value*
Fat
53
g
82
%
Saturated Fat
20
g
125
%
Trans Fat
3
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
23
g
Cholesterol
264
mg
88
%
Sodium
427
mg
19
%
Potassium
1017
mg
29
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
56
g
112
%
Vitamin A
462
IU
9
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
175
mg
18
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.