Kruidige gehaktspies met verse tzatziki

Kruidige gehaktspies met verse tzatziki

Kruidige gehaktspies met verse tzatziki

Een heerlijke hap die makkelijk gemaakt is! Als je kleine spiesjes maakt kun je dit makkelijk serveren op een feestje. Maar deze kruidige gehaktspies met verse tzatziki kan ook gewoon als hoofdgerecht dienen. Heerlijk met een lekkere salade en gepofte aardappel erbij. Ik koop altijd omgekruid gehakt daardoor kan ik lekker zelf kruiden toevoegen en het de smaak geven die ik lekker vind. De tzatziki die we erbij serveren maken we natuurlijk zelf! Ook dit is zo gedaan en is zó veel lekkerder dan uit een potje.

Voor 5 grote spiesen heb je nodig:Kruidige gehaktspies met verse tzatziki

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 gesnipperde sjalot
  • paneermeel
  • 1 ei

De zelfgemaakte kruidenmix:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kardemon
  • 1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voor de tzatziki heb je nodig:

  • halve komkommer
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel dille
  • versgemalen zwarte peper
  • sap van hale citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt ( magere yoghurt mag ook)

En zo maken we het:

-Maak eerst de tzatziki, daardoor kunnen de smaken goed intrekken.

-Snij de komkommer door het midden en haal met een lepel de zaadjes eruit. Snij in smalle plakjes en leg deze in een vergiet. Strooi er wat zout op en laat even staan. Dit trekt het vocht uit de komkommer en zo wordt je tzatziki niet te nat. Na een half uurtje spoel je ze even kort af met koud water en droog je ze met een keukendoek.

-Neem dan een kom erbij en doe hierin de yoghurt. Voeg vervolgens de 3 uitgeknepen tenen knoflook erbij en de rest van de ingrediënten, en als laatste de komkommer. Mix het geheel en zet dan weg in de koelkast.

De gehaktspiesen maken:

-Neem een grote kom en doe hierin het gehakt, voeg hieraan toe het ei, de gesnipperde sjalot, het paneermeel en de kruidenmix en kneed dit goed door. Wanneer het te nat is doe je er nog wat extra paneermeel bij.

-Kneed nu 5 langwerpige ballen van het gehakt en steek er een spies in. Als je dit als kleine hapjes wilt serveren dan maak je natuurlijk kleinere ballen. Wanneer ze om de spies zitten maak je ze wat langwerpiger.

-Je kunt ze op de grill doen, maar ze kunnen ook goed op de bbq, of in een grillpan.

De kruidige gehaktspies met verse tzatziki serveer je ten slotte op een mooi bordje met een lekker wijntje erbij: Heerlijk happen!

1 gedachte over “Kruidige gehaktspies met verse tzatziki”

Reacties zijn gesloten.