Eigenlijk kook ik maar heel weinig Grieks. En daar is niet persé een reden voor, en dat terwijl ook de Griekse keuken een mediterraanse keuken is. En die ligt aan mijn hart. Tijdens een gesprek met een andere foodie van Griekse komaf bedacht ik me dat het tijd werd om maar eens te gaan koken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de knoflook erbij en snij deze heel fijn, je mag het ook raspen. We gebruiken dus rauwe knoflook, dat is best scherp maar geeft heel veel smaak aan het gerechtje.
Zoals ik al zei ik heb voorgekookte bietjes gebruikt, je mag natuurlijk ook zelf bieten koken. Deze snij je in partjes en doe je in een mooie schaal of grote kom.
De peterselie en de verse munt hak je fijn en strooi je met de knoflook over de bietjes.
Ook de dressing is niet heel ingewikkeld, gewoon de olijfolie en de rode wijnazijn tot een vinaigrette kloppen en op smaak brengen met zout en peper en deze schenk je over de bietjes. Meng het geheel voorzichtig bietjes zijn vrij kwetsbaar en je wilt ze niet helemaal platdrukken.
Al met al een heel simpel gerechtje deze salade maar alle smaken bij elkaar maakt het helemaal af! Ik serveerde hem bij vrienden thuis en hij is niet zo dol op bietjes, na het proeven van deze salade was hij wel om! Ik mocht hem zeker vaker maken. De walnoten en de feta gebruik je om de salade mee te garneren en daar kun je natuurlijk altijd wat meer of minder van gebruiken, Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Griekse pantzaria salade
Amount per Serving
Calories
213
% Daily Value*
Fat
23
g
35
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
0.2
mg
0
%
Sodium
7
mg
0
%
Potassium
29
mg
1
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
0.1
g
0
%
Protein
0.3
g
1
%
Vitamin A
128
IU
3
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
9
mg
1
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.