Griekse pantzaria salade

Griekse pantzaria salade

Griekse pantzaria salade

De Griekse keuken. Eigenlijk kook ik maar heel weinig Grieks. En daar is niet persé een reden voor, en dat terwijl ook de Griekse keuken een mediterraanse keuken is. En die ligt aan mijn hart. Tijdens een gesprek met een andere foodie van Griekse komaf bedacht ik me dat het tijd werd om maar eens te gaan koken uit deze keuken. Ik had nog een zakje gekookte bietjes in de koelkast liggen en ben gaan zoeken naar recepten met biet. Als snel kwam de Griekse pantzaria salade naar boven. Helaas heb ik er na lang zoeken niet heel veel achtergrond info over kunnen vinden. Het is een salade die al eeuwen gemaakt wordt en door heel Griekenland heen gegeten wordt. En ik moet zeggen na het proeven van deze salade zijn mijn Griekse smaakpapillen wakkergeschud en zal ik zeker vaker ermee aan de slag gaan.

Voor een mooie schaal heb je nodig:Griekse pantzaria salade

  • 1 zakje gekookte bietjes
  • twee tenen knoflook
  • 2 el peterselie
  • 2 el verse munt
  • handvol gehakte walnoten
  • half blok feta kaas verkruimeld
Voor de dressing:
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml rode wijnazijn
  • zout/ peper

En zo maak je het:

-Neem eerst de knoflook erbij en snij deze heel fijn, je mag het ook raspen. We gebruiken dus rauwe knoflook, dat is best scherp maar geeft heel veel smaak aan het gerechtje.

-Zoals ik al zei ik heb voorgekookte bietjes gebruikt, je mag natuurlijk ook zelf bieten koken. Deze snij je in partjes en doe je in een mooie schaal of grote kom.

-De peterselie en de verse munt hak je fijn en strooi je met de knoflook over de bietjes.

-Ook de dressing is niet heel ingewikkeld, gewoon de olijfolie en de rode wijnazijn tot een vinaigrette kloppen en op smaak brengen met zout en peper en deze schenk je over de bietjes. Meng het geheel voorzichtig bietjes zijn vrij kwetsbaar en je wilt ze niet helemaal platdrukken.

Griekse pantzaria saladeGriekse pantzaria salade

Al met al een heel simpel gerechtje deze salade maar alle smaken bij elkaar maakt het helemaal af! Ik serveerde hem bij vrienden thuis en hij is niet zo dol op bietjes, na het proeven van deze salade was hij wel om! Ik mocht hem zeker vaker maken. De walnoten en de feta gebruik je om de salade mee te garneren en daar kun je natuurlijk altijd wat meer of minder van gebruiken, Heerlijk Happen!

 

1 gedachte over “Griekse pantzaria salade”

  1. Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *