Gebakken kaas. Ik was gelijk om toen ik dit gerechtje zag! En aangezien ik de Griekse keuken een beetje aan het ontdekken ben kon ik dit gerechtje niet weerstaan.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst alle groenten schoon. Schil dan de komkommer en snij in smalle plakjes. De ui snij je in smalle ringetjes en de paprika in blokjes.
Doe alle groenten samen in een schaal en druppel er wat olijfolie over, breng op smaak met wat zout en peper.
Pak dan 3 kommetjes of schaaltjes erbij en doe hier 1 losgeklopt ei in, de andere schud je wat bloem in, en in de laatste doe je paneermeel die je op smaak brengt met Griekse kruidenmix.
Dep de feta droog en snij er 6 blokjes van. Wentel deze vervolgens eerst door de bloem, dan het ei, en ten slotte het paneelmeel.
Doe wat olijfolie in een pan en verhit deze. Leg de blokjes in de pan en bak ze mooi goudbruin, telkens eventjes voorzichtig de blokjes keren zodat alle kanten mooi gebakken zijn.
Nutrition Facts
Griekse saganaki salade
Amount per Serving
Calories
162
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
82
mg
27
%
Sodium
672
mg
29
%
Potassium
659
mg
19
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
1214
IU
24
%
Vitamin C
130
mg
158
%
Calcium
84
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.