Griekse saganaki salade
Gebakken kaas. Ik was gelijk om toen ik dit gerechtje zag! En aangezien ik de Griekse keuken een beetje aan het ontdekken ben kon ik dit gerechtje niet weerstaan. Ben jij ook zo gek op feta? Wat ik daar vooral van vind is dat je voor kwaliteit moet gaan. In de supermarkt liggen vaak plakken geperste ellende die maar weinig met echte feta te maken hebben. Geef daar wat meer geld aan uit en je hebt ineens een heel andere smaak in je mond. saganaki maken
Na wat research online blijkt overigens dat ze in Griekenland zelf helemaal niet zo vaak feta gebruiken maar andere harde kazen. Deze worden gebakken in een pannetje waar het woord saganaki ook vandaan komt. Dat is namelijk een bakpan met twee handvatten. Ik maakte mijn versie namelijk: deze Griekse saganaki salade en hij is goedgekeurd hoor!
Voor 2 personen heb je nodig:

- 1 plak goede feta
- 20 zwarte olijven
- 10 cherry tomaatjes
- 1 gele paprika
- 1 komkommer
- een rode ui
- olijfolie
- bloem
- 1 ei
- paneermeel
- Griekse kruidenmix
En zo maak je het:
-Maak eerst alle groenten schoon. Schil dan de komkommer en snij in smalle plakjes. De ui snij je in smalle ringetjes en de paprika in blokjes.
-Doe alle groenten samen in een schaal en druppel er wat olijfolie over, breng op smaak met wat zout en peper.
-Pak dan 3 kommetjes of schaaltjes erbij en doe hier 1 losgeklopt ei in, de andere schud je wat bloem in, en in de laatste doe je paneermeel die je op smaak brengt met Griekse kruidenmix.
-Dep de feta droog en snij er 6 blokjes van. Wentel deze vervolgens eerst door de bloem, dan het ei, en ten slotte het paneelmeel.
-Doe wat olijfolie in een pan en verhit deze. Leg de blokjes in de pan en bak ze mooi goudbruin, telkens eventjes voorzichtig de blokjes keren zodat alle kanten mooi gebakken zijn.
Griekse saganaki salade

Pak de schaal met de salade erbij en leg hier de blokjes gebakken feta op, serveer met een stuk brood en : Heerlijk Happen!

Griekse saganaki salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 plak feta - goede
- 20 zwarte olijven
- 10 cherry tomaatjes
- 1 gele paprika
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- olijfolie
- bloem
- 1 ei
- paneermeel
- Griekse kruidenmix
En zo maak je het:
- Maak eerst alle groenten schoon. Schil dan de komkommer en snij in smalle plakjes. De ui snij je in smalle ringetjes en de paprika in blokjes.
- Doe alle groenten samen in een schaal en druppel er wat olijfolie over, breng op smaak met wat zout en peper.
- Pak dan 3 kommetjes of schaaltjes erbij en doe hier 1 losgeklopt ei in, de andere schud je wat bloem in, en in de laatste doe je paneermeel die je op smaak brengt met Griekse kruidenmix.
- Dep de feta droog en snij er 6 blokjes van. Wentel deze vervolgens eerst door de bloem, dan het ei, en ten slotte het paneelmeel.
- Doe wat olijfolie in een pan en verhit deze. Leg de blokjes in de pan en bak ze mooi goudbruin, telkens eventjes voorzichtig de blokjes keren zodat alle kanten mooi gebakken zijn.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pingback: Griekse burger met salade en tzatziki - Heerlijke Happen
Heerlijk! Snel weer naar Griekenland.
Pingback: Appel gemengde noten en witlofsalade - Heerlijke Happen
Pingback: Eiernoedels met gemarineerde kippendij - Heerlijke Happen
Pingback: Woensdag dat is gehaktbrood dag - Heerlijke Happen