Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de pompoenpuree maken. Neem de 150 gram pompoenblokjes erbij en kook deze tot ze zacht zijn. Ongeveer een 15 tot 20 minuutjes. Laat uitlekken en stamp ze helemaal fijn tot puree.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een stuk aluminiumfolie erbij en rol hier het croissant deeg op uit. Besmeer met de afgekoelde pompoenpuree. Hier strooi je de specerijen en de suiker op en rol hem dan voorzichtig op. Met een heel scherp mes snijd je de rol in 6 dunne plakken. ( Het deeg zet flink uit in de oven)
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en besmeer met een laagje roomboter. Leg de rolletjes erin en zet in de oven voor een minuut of 20/25 tot de randen mooi goudbruin gekleurd zijn.
Om de frosting te maken neem je een grote kom erbij. Doe hier alle ingrediënten voor de frosting in en klop het tot een zachte massa. Is het te dik naar je zin voeg dan wat melk toe.
Haal de schaal uit de oven en laat even afkoelen. Smeer er dan de frosting op en serveer.
-Je kunt eventueel aan de frosting vanille-essence toevoegen, of bijvoorbeeld voedselkleurstof als je een ander kleurtje frosting wilt.
Nutrition Facts
Herfstige pompoen kaneel rolletjes
Amount per Serving
Calories
141
% Daily Value*
Fat
0.4
g
1
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
0.01
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
5
mg
0
%
Potassium
52
mg
1
%
Carbohydrates
35
g
12
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
34
g
38
%
Protein
0.3
g
1
%
Vitamin A
3900
IU
78
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
7
mg
1
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.