Herfstige pompoen kaneel rolletjes

Herfstige pompoen kaneel rolletjes

Zin in een lekker warm ontbijtje? Eentje die helemaal in de herfstsfeer past? Maak dan eens deze heerlijke herfstige pompoen kaneel rolletjes. Helemaal in één keer waren deze broodjes overigens niet gelukt. Ik kocht bij poging nummer 1 namelijk het croissantdeeg met chocolade staafjes erbij. Helaas bleek dat een te overheersende smaak te zijn. Het was ook pure chocolade en had in mijn enthousiasme àlle staafjes tussen het deeg gepropt. Geen goed idee dus, maar hé proberen en mislukken is beter als helemaal niet proberen. Het is een super makkelijk receptje wat eigenlijk iedereen wel kan maken. Zeker ook leuk om met je kind te maken, ze kunnen samen met jou de stappen volgen. Krukje erbij voor de oven en koekeloeren hoe het deeg rijst in de schaal.

Herfstige pompoen kaneel rolletjes
Heerlijke zoete broodjes met wat frosting erop.

Herfstige pompoen kaneel rolletjes

Lekker zoete rolletjes die zo gemaakt zijn!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: basterdsuiker, croissantdeeg, frosting, pompoen
Porties: 6 rolletjes
Auteur: Francine

Equipment

  • pan
  • oven

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg ( bijv Danerol)
  • 150 gr pompoenpuree
  • 75 gr lichte basterdsuiker
  • 1 el speculaaskruiden

Voor de frosting heb je nodig:

  • 150 gr Philadelpia roomkaas
  • 125 gr poedersuiker
  • 2 el gesmolten roomboter
  • melk ( naar behoeven zie recept)

Instructies

  • We gaan eerst de pompoenpuree maken. Neem de 150 gram pompoenblokjes erbij en kook deze tot ze zacht zijn. Ongeveer een 15 tot 20 minuutjes. Laat uitlekken en stamp ze helemaal fijn tot puree.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een stuk aluminiumfolie erbij en rol hier het croissant deeg op uit. Besmeer met de afgekoelde pompoenpuree. Hier strooi je de specerijen en de suiker op en rol hem dan voorzichtig op. Met een heel scherp mes snijd je de rol in 6 dunne plakken. ( Het deeg zet flink uit in de oven)
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en besmeer met een laagje roomboter. Leg de rolletjes erin en zet in de oven voor een minuut of 20/25 tot de randen mooi goudbruin gekleurd zijn.
  • Om de frosting te maken neem je een grote kom erbij. Doe hier alle ingrediënten voor de frosting in en klop het tot een zachte massa. Is het te dik naar je zin voeg dan wat melk toe.
  • Haal de schaal uit de oven en laat even afkoelen. Smeer er dan de frosting op en serveer.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Je kunt eventueel aan de frosting vanille-essence toevoegen, of bijvoorbeeld voedselkleurstof als je een ander kleurtje frosting wilt. 

Herfstige pompoen kaneel rolletjes

Als we het dan hebben over een “oude” groente dan is de pompoen er zeker één! Al ruim duizenden jaren voor Christus werden ze verbouwd in midden- en zuid Amerika. Pas na alle ontdekkingstochten die kant op werden ze in de 16e eeuw naar Europa gebracht. Het is ook een fijn no-waste product want de zaden kun je roosteren en opeten. Zo ook de bladeren van deze vrucht, dat wordt hier dan weer minder gedaan, maar kweek je ze zelf dan hoef je ook deze dus niet weg te gooien. De enige pompoen die je niet moet eten is de kalebas. Deze is alleen voor de sier. Steeds meer zie je dat we rond Halloween ook in Nederland pompoenen uitsnijden. Ook dat is een leuke bezigheid om met je kids te doen. Mijn dochter tekent dan de gezichtjes op de pompoen die we vervolgens uithollen en er een kaarsje inzetten.

Herfstige pompoen kaneel rolletjes
Dit was de mislukte versie… misschien nog eens maken maar dan met minder chocolade….

Nog meer lekkere “herfstige” recepten maken? Probeer dan eens van deze lekkere gerechtjes:

Je smeert eerst de pompoenpuree op het deeg, en daarna de specerijenmix en de basterdsuiker.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *