Sommige dingen die je in de supermarkt kant en klaar koopt kun je thuis net zo makkelijk zelf maken. Kunnen we of mogen we nou nooit meer iets kant en klaar kopen?
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de mayo, deze is zo lekker en zo simpel zelf te maken! Kook eerst het ei 3 minuutjes en soep het daarna snel onder koud water af. Neem een maatbeker erbij en laat het ei erin vallen. Voeg er dan de eetlepel mosterd aan toe en pak je staafmixer. Start met het mixen en giet er dan langzaam de 50 ml zonnebloemolie bij. Je zult zien dat er een heerlijke zachte mayo ontstaat. Breng op smak met wat peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.
De salade maken
Schil de komkommer en haal uit het midden de zaadlijst weg, snij er dan blokjes van. ook de appel schil je en snij in kleine blokjes.
Maak de rode ui schoon en snipper deze, de augurken snij je in kleine blokjes. Terwijl je dat allemaal aan het doen bent kook je de eieren hard en bak je de blokjes spek. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden.
Neem een grote kom erbij en doe hierin alle ingrediënten van de salade. Voeg er dan twee tot drie eetlepels mayo aan toe en mix het geheel goed door elkaar. Bak een lekkere bagel af zoals ik heb gedaan of smeer het op een boterham:
Nutrition Facts
Het ei van Columbus salade met spek
Amount per Serving
Calories
369
% Daily Value*
Fat
32
g
49
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
23
g
Cholesterol
328
mg
109
%
Sodium
927
mg
40
%
Potassium
324
mg
9
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
661
IU
13
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
116
mg
12
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.