Het ei van Columbus salade met spek

Het ei van Columbus salade met spek

Geschatte leestijd: 4 minuten

Sommige dingen die je in de supermarkt kant en klaar koopt kun je thuis net zo makkelijk zelf maken. Kunnen we of mogen we nou nooit meer iets kant en klaar kopen? Natúúrlijk kan dat wel maar in dit recept wil ik jullie laten zien dat het echt niet zoveel werk is. En heel eerlijk met de huisgemaakte mayo die je werkelijk nog geen 4 minuutjes kost om te maken smaakt het nèt wat beter! Eiersalade met zorg klaargemaakt is gezond. Het ei van Columbus salade met spek is zeker een klassieker èn een favoriet van mij.

Het ei van Columbus salade met spek
Eet deze salade lekker op een bagel.

En zo maak je Het ei van Columbus salade met spek:

We beginnen met de mayo, deze is zo lekker en zo simpel zelf te maken! Kook eerst het ei 3 minuutjes en soep het daarna snel onder koud water af. Neem een maatbeker erbij en laat het ei erin vallen. Voeg er dan de eetlepel mosterd aan toe en pak je staafmixer. Start met het mixen en giet er dan langzaam de 50 ml zonnebloemolie bij. Je zult zien dat er een heerlijke zachte mayo ontstaat. Breng op smak met wat peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.

De salade maken

Schil de komkommer en haal uit het midden de zaadlijst weg, snij er dan blokjes van. ook de appel schil je en snij in kleine blokjes.

Eiersalade gezond

Maak de rode ui schoon en snipper deze, de augurken snij je in kleine blokjes. Terwijl je dat allemaal aan het doen bent kook je de eieren hard en bak je de blokjes spek. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden.

De lekkerste huisgemaakte mayonaise
Naar recept gaan
De lekkerste huisgemaakte mayonaise

Het ei van Columbus salade met spek

eiersalade gezond
Hummmm genieten van deze klassieker!

Neem een grote kom erbij en doe hierin alle ingrediënten van de salade. Voeg er dan twee tot drie eetlepels mayo aan toe en mix het geheel goed door elkaar. Bak een lekkere bagel af zoals ik heb gedaan of smeer het op een boterham.

Een bagel is een rond broodje met een gat in het midden, dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Joodse keuken. Het deeg van een bagel wordt eerst gekookt en daarna gebakken, waardoor het een taaiere textuur en een kenmerkende glanzende buitenkant krijgt.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Het ei van Columbus salade met spek

Het ei van Columbus salade met spek

Sommige dingen die je in de supermarkt kant en klaar koopt kun je thuis net zo makkelijk zelf maken. Kunnen we of mogen we nou nooit meer iets kant en klaar kopen?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 369kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 3 eieren - hardgekookte
 • 15 cm komkommer
 • 1 rode ui
 • 3 augurken
 • 1/2 appel
 • peper
 • 2 speklapjes - in grove blokjes gesneden

Voor de mayonaise heb je nodig:

 • 1 ei - 3 min gekookt
 • 1 el Zaanse mosterd - gladde mosterd
 • 50 ml zonnebloemolie
 • snufje zout
 • snufje peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen met de mayo, deze is zo lekker en zo simpel zelf te maken! Kook eerst het ei 3 minuutjes en soep het daarna snel onder koud water af. Neem een maatbeker erbij en laat het ei erin vallen. Voeg er dan de eetlepel mosterd aan toe en pak je staafmixer. Start met het mixen en giet er dan langzaam de 50 ml zonnebloemolie bij. Je zult zien dat er een heerlijke zachte mayo ontstaat. Breng op smak met wat peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.

De salade maken

 • Schil de komkommer en haal uit het midden de zaadlijst weg, snij er dan blokjes van. ook de appel schil je en snij in kleine blokjes.
 • Maak de rode ui schoon en snipper deze, de augurken snij je in kleine blokjes. Terwijl je dat allemaal aan het doen bent kook je de eieren hard en bak je de blokjes spek. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden.
 • Neem een grote kom erbij en doe hierin alle ingrediënten van de salade. Voeg er dan twee tot drie eetlepels mayo aan toe en mix het geheel goed door elkaar. Bak een lekkere bagel af zoals ik heb gedaan of smeer het op een boterham:
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Het ei van Columbus salade met spek

5 gedachten over “Het ei van Columbus salade met spek”

 1. Pingback: De lekkerste huisgemaakte mayonaise - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Eiersalade met bacon en verse bieslook - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Verse bloemkoolsalade met ei en mosterd - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept