Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een ziplock zak erbij van 1,5 kg. Doe hier de stoofkruidenmix, appelazijn, kerriepoeder,olijfolie en Franse mosterd in en voeg de krabbetjes toe. Schud de gesloten zak goed zodat de krabbetjes overal een laagje marinade hebben. Leg een nachtje in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 120 graden en doe de krabbetjes in een ovenschaal die je met een deksel kunt afdekken. Bak nu in 4 uur de krabbetjes gaar. ( Mag ook op een petroleumstelletje of zelfs op de bbq).
Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar.
Intussen in een koekenpan bak je in de roomboter de ui, en de stukjes appel op middelhoog vuur. We willen niet dat de ui te donker wordt.
In een andere koekenpan bak je de spekjes krokant. Bewaar het vet om straks de stamppot mee te maken.
Giet de aardappels af en doe terug in de pan, schep wat vet van de spekjes erbij, 2 el mosterd, en schep alle ui en appeltjes erbij en stamp tot een redelijk grove stamp.
Schep op de borden en strooi de spekjes erbij, leg de gebakken krabbetjes (die inmiddels nu boterzacht zijn) op de stamp en serveer.