2 granny smith - klokhuis verwijderd, geschild en in blokjes.
2pink lady - klokhuis verwijderd, geschild en in blokjes.
2uien - gesnipperd
2tlgrove mosterd
250gramgerookte spekjes
50gramroomboter
kruiden en specerijen (mix voor de vleesmarinade)
1elstoofkruidenmix
4elappelazijn
4elolijfolie
1tlfranse mosterd
1tlkerrie poeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een ziplock zak erbij van 1,5 kg. Doe hier de stoofkruidenmix, appelazijn, kerriepoeder,olijfolie en Franse mosterd in en voeg de krabbetjes toe. Schud de gesloten zak goed zodat de krabbetjes overal een laagje marinade hebben. Leg een nachtje in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 120 graden en doe de krabbetjes in een ovenschaal die je met een deksel kunt afdekken. Bak nu in 4 uur de krabbetjes gaar. ( Mag ook op een petroleumstelletje of zelfs op de bbq).
Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar.
Intussen in een koekenpan bak je in de roomboter de ui, en de stukjes appel op middelhoog vuur. We willen niet dat de ui te donker wordt.
In een andere koekenpan bak je de spekjes krokant. Bewaar het vet om straks de stamppot mee te maken.
Giet de aardappels af en doe terug in de pan, schep wat vet van de spekjes erbij, 2 el mosterd, en schep alle ui en appeltjes erbij en stamp tot een redelijk grove stamp.
Schep op de borden en strooi de spekjes erbij, leg de gebakken krabbetjes (die inmiddels nu boterzacht zijn) op de stamp en serveer.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Hete bliksem met krabbetjes
Amount per Serving
Calories
676
% Daily Value*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
30
mg
10
%
Sodium
1214
mg
53
%
Potassium
1227
mg
35
%
Carbohydrates
83
g
28
%
Fiber
16
g
67
%
Sugar
23
g
26
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
423
IU
8
%
Vitamin C
53
mg
64
%
Calcium
118
mg
12
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.