Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken in een vergiet. Bewaar het spekvet.
Doe de aardappelen met de boerenkool in een grote pan met een schepje zout en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes koken.
Doe de rookworst in een pannetje met kokend water maar laat niet verder koken, gewoon rustig opwarmen op het laagste pitje tot de boerenkool klaar is.
Giet de boerenkool af en doe terug in de pan, kieper de spekjes erbij, 2 el spekvet, de melk, mosterd en wat peper. Even flink stampen en dan kun je aan tafel!
Heerlijk Happen!
Zelf doe ik altijd een scheutje azijn over de boerenkool in plaats van jus. Hoe je een huisgemaakte kalfsjus maakt lees je hier.
Nutrition Facts
Hollandse boerenkool met worst
Amount per Serving
Calories
193
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.01
g
Sodium
15
mg
1
%
Potassium
1053
mg
30
%
Carbohydrates
44
g
15
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
5
IU
0
%
Vitamin C
49
mg
59
%
Calcium
30
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.