Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Neem een kom erbij en doe hierin eerst de droge ingrediënten, mix het geheel goed door elkaar.
Voeg de blokjes boter toe en kneed deze helemaal door het meel zodat het kleine korreltjes worden.
Voeg de rozijnen toe en schep om.
Nu voeg je het ei en de karnemelk toe en met een keukenmachine ( handmixer) meng je heel kort tot er een grof samenhangend deeg ontstaat. Echt niet te lang mixen het geheel blijft heel grof en korrelig.
Bebloem je werkblad en schep het deeg uit de kom, vorm een bol van het deeg. Let op het is heel "sticky" , bebloem daarom ook je handen zodat het zo min mogelijk blijft plakken.
Spray wat bakspray op je quichevorm en leg het brood erop. Snijd met een mes een kruis bovenop het brood.
Zet in de oven voor 40-45 minuutjes tot het mooi goudbruin aan de buitenkant is.
Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Homemade Irish soda bread
Amount per Serving
Calories
258
% Daily Value*
Fat
83
g
128
%
Saturated Fat
48
g
300
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
367
mg
122
%
Sodium
1651
mg
72
%
Potassium
2160
mg
62
%
Carbohydrates
558
g
186
%
Fiber
22
g
92
%
Sugar
80
g
89
%
Protein
73
g
146
%
Vitamin A
2740
IU
55
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
591
mg
59
%
Iron
27
mg
150
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.