Er is een ontzettend lekker product op de markt gekomen en dat zijn de pizzabodems van Magioni. Deze zijn op basis van bloemkool en dat maakt ze een stuk gezonder en volgens mijn dochter ook veel lekkerder…
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm allereerst de oven voor op 220 graden
In een keukenmachine doe je alle ingrediënten uit het lijstje behalve de olijfolie en daarna mix deze tot een goede smeuïge massa, vervolgens voeg je de olijfolie toe en mix je dit nog even. Door de sjalot heeft deze pesto een pittige ondertoon. De overgebleven pesto kun je in de koelkast nog ongeveer een weekje bewaren, zodat je hem later nog een keer kunt gebruiken.
Vervolgens beginnen we met het maken van de pizza.
Neem de #Magioni pizzabodems en smeer hier een lekkere laag rode pesto op, strooi er vervolgens de geraspte kaas op.
Snij de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel deze op de 2 bodems, bovenop de geraspte kaas, zet ze dan 12 minuten in de oven.
Als ze klaar zijn beleg je ze daarna nog met een mini caprese salade: tomaat, mini-mozzarellabolletjes en de grote kappers, en als laatste de prosciutto plakken.
Nutrition Facts
Homemade rode pesto pizza
Amount per Serving
Calories
527
% Daily Value*
Fat
49
g
75
%
Saturated Fat
18
g
113
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
22
g
Cholesterol
77
mg
26
%
Sodium
541
mg
24
%
Potassium
87
mg
2
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
807
IU
16
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
562
mg
56
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.