Homemade rode pesto Magionipizza

Homemade rode pesto Magionipizza

Homemade rode pesto Magionipizza

Er is een ontzettend lekker product op de markt gekomen en dat zijn de pizzabodems van Magioni. Deze zijn op basis van bloemkool en dat maakt ze een stuk gezonder en volgens mijn dochter ook veel lekkerder…Ik maakte er een Homemade rode pesto Magionipizza mee, deze pesto maak je zelf want die moet je zeker niet in een potje kopen. In een handomdraai is de pizza gemaakt en zet je een pizza met echte smaak op tafel.

Eigenlijk is dit dus een twee-in-één recept, pesto èn pizza!

Voor een potje pesto van 200 gram heb je nodig:Homemade rode pesto Magionipizza

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel persillade
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 180 gram gedroogde tomaatjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1/2 gesnipperde sjalot
  • 50 ml olijfolie extra vergine

Pizza voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 verpakking pizzabodems van #Magioni
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 kleine tomaten
  • 6 bolletjes mini mozzarella
  • 4 grote kappers
  • 4 plakken procuitto

En zo maak je het:

-Verwarm allereerst de oven voor op 220 graden

-In een keukenmachine doe je alle ingrediënten uit het lijstje behalve de olijfolie en daarna mix deze tot een goede smeuïge massa, vervolgens voeg je de olijfolie toe en mix je dit nog even. Door de sjalot heeft deze pesto een pittige ondertoon. De overgebleven pesto kun je in de koelkast nog ongeveer een weekje bewaren, zodat je hem later nog een keer kunt gebruiken.

Vervolgens beginnen we met het  maken van de pizza.

-Neem de #Magioni pizzabodems en smeer hier een lekkere laag rode pesto op, strooi er vervolgens de geraspte kaas op.

-Snij de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel deze op de 2 bodems, bovenop de geraspte kaas, zet ze dan 12 minuten in de oven.

-Als ze klaar zijn beleg je ze daarna nog met een mini  caprese salade: tomaat, mini-mozzarellabolletjes en de grote kappers, en als laatste de prosciutto plakken.

Homemade rode pesto Magionipizza

Neem tot slot een lekker groot bord, pak je pizzasnijder erbij en : Héérlijk happen!

11 gedachten over “Homemade rode pesto Magionipizza”

  1. Pingback: Papardelle carbonara - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pagina niet gevonden - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Koolrabi en knollen-soep - Heerlijke Happen |Foodblog|

  4. Pingback: Regenboog Pizza - Heerlijke Happen |Foodblog|

  5. Pingback: Bloemkool ananas curry met kip - Heerlijke Happen |Foodblog|

  6. Pingback: Funcooking met de pizzarette - Heerlijke Happen |Foodblog|

  7. Pingback: Magioni pizza met veggiespread - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.