Huisgemaakt Frikandelbroodje met Bladerdeeg - Nederlandse Snack Klassieker
Een klassieke Nederlandse snack gemaakt van knapperig bladerdeeg gevuld met frikandel en saus. Perfect als borrelhapje, lunch of feestsnack. Eenvoudig te maken en veel lekkerder dan de gekochte variant. Ideaal om samen met kinderen te bereiden.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snijd / hak de frikandellen door het midden.
Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd deze ook door het midden.
Leg de frikandel op het halve plakje en smeer er wat saus op, de randjes kun je een beetje nat maken met water.
Dek het af met de andere helft van het bladerdeeg en met een vork druk je de randjes goed aan. Daarna kerf je met een mes wat streepjes op de bovenkant.
Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Heerlijk Happen!
Ontdooien: Laat bladerdeeg 30 minuten voor gebruik ontdooien op kamertemperatuur. Variatie: Probeer verschillende sauzen zoals knoflooksaus, sambal of mosterd. Opwarmen: Verwarm restjes 10-15 minuten op 180°C in de oven (niet in de magnetron). Bewaren: Ongebakken broodjes kunnen 1 dag in de koelkast of ingevroren worden. Kinderen: Laat kinderen helpen met het dichtdrukken van de randjes - ze vinden het leuk! Feestje tip: Maak kleine mini-versies door het bladerdeeg in kleinere stukjes te snijden. Presentatie: Serveer op een houten plank met verschillende dipsauzen voor variatie.
Nutrition Facts
Huisgemaakt Frikandelbroodje met Bladerdeeg - Nederlandse Snack Klassieker
Amount per Serving
Calories
170
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
7
mg
0
%
Potassium
1
mg
0
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Calcium
1
mg
0
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.