Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je keukenmixer met deeghaak erbij en doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom. Mix het deeg 10 minuutjes. Haal de bal uit de schaal en leg hem op een stuk bakpapier bestrooit met wat bloem en laat 15 minuten rusten.
Snijd de bal in 4 gelijke delen en rol er mooie strakke bolletjes van. Leg ze weer op het bakpapier bekleed met bloem en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat de bollen een uur bij kamertemperatuur rijzen.
Verhit de Pizzaiolo oven, draai hem hiervoor op de gewenste stand. Het apparaat bepaald zelf de opwarmtijd, bij 400 graden zal dat max 20 minuutjes zijn.
Strooi wat semolina op je aanrecht en vorm met je handen een mooie platte pizza van één pizzabol. Besmeer met wat tomatensaus en strooi er wat geraspte kaas, mozzarella, en Pecorino op. Daarop een beetje gedroogde basilicum en als laatste een aantal olijfjes.
Gebruik de pizzaschep om de pizza van het aanrecht te scheppen, en schuif hem snel in de oven. Ik hebt de woodfired stand gebruikt en in 2 minuten was de pizza al klaar.
Snijd de pizza met een pizzasnijder in stukken en serveer!
Heerlijk Happen!
* Dit recept is ook geschikt voor een gewone normale keukenoven. Je zet de oven dan op 250 graden en bakt de pizza op een pizzasteen. Heb je die niet dan kun je hem ook bakken op een voorverwarmde bakplaat. Baktijd is dan ongeveer 12-15 minuten.
Nutrition Facts
Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo
Amount per Serving
Calories
828
% Daily Value*
Fat
33
g
51
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
76
mg
25
%
Sodium
2162
mg
94
%
Potassium
232
mg
7
%
Carbohydrates
100
g
33
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
917
IU
18
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
622
mg
62
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.