Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

We maken een mooi basis deegje voor een lekkere huisgemaakte pizza. We bakken hem in de handige Pizzaiolo pizzaoven van Sage Appliances.
Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

Soms komt er een aanvraag binnen waarvan ik gelijk een glimlach op mijn gezicht krijg. En dit was daar zéker één van! Op de vraag of ik de Pizzaiolo van Sage Appliances wilde testen kon ik natuurlijk alleen maar ja zeggen. Wij zijn hier thuis dol op pizza’s en ze staan dus ook regelmatig op tafel. Hoe leuk is het dan om zelf het deeg te maken en hem te bakken in je oven. In deze blog geef ik je zowel een review van de pizzaoven en krijg je het recept voor een heerlijke pizza. Aan de slag met deze huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo oven!

Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

Sage Appliances Pizzaiolo

Ok pizzaiolo? Wat betekent dat ? Pizza chef! En dat is precies wat jij thuis ook kunt worden met deze fijne pizzaoven. Ontwikkeld door Sage Appliances die allerlei innovatieve keukenapparaten op de markt brengen. Waarvan deze oven er dus één van is. Wat opvalt is dat het een lekker compact apparaat is dat je op de werkblad kunt zetten. De bijgeleverde boekjes zijn duidelijk, je volgt een aantal simpele stappen en je bent ready to bake! Geen mega ingewikkelde stappen dus voordat je een fijne pizza op tafel hebt staan. De oven heeft een aantal verschillende standen waar je uit kunt kiezen die ik hieronder zal beschrijven:

  • Style (pizzastijl) 400 graden Extreem intense hitte, ideaal voor het bereiden van een pizza met groente erop. Natuurlijk verschilt het wel per groente precies hoe lang dat dat is. Maar je kunt heel goed door het raampje in de oven kijken!
  • Woodfired ( houtgestookt) De houtgestookte stand zorgt voor een temperatuur van 400 graden Celsius, waarmee de omgeving van een traditionele pizzaoven wordt nagebootst. Dankzij het intelligente ELEMENT IG systeem, dat in de hele categorie Sage-ovens is ingebouwd, wordt de warmte getransporteerd naar waar dat nodig is. Zo blijven de groenten vers, terwijl de pizza perfect gebakken wordt.
  • Thin & crispy Voor een heerlijke dunne bodem die lekker krokant wordt.
  • Thick trust Een lekkere dikke bodem pizza, lekker ruim belegd.
  • Pan pizza bij de oven wordt een speciale pan geleverd waarmee je de perfecte pan-pizza kunt maken.
  • Frozen Voor het perfect bereiden van een bevroren pizza.
  • 160graden Voor een snelle lekkere snack zoals een pita broodje, flatbread belegd met wat kaas en toppings.

Instellingen op de oven

De oven heeft ook een knopje voor “darkness”, hiermee kun je zelf aangeven hoe donker je je korst wilt hebben. En dan is er ook nog een handmatige modus. Hiervoor wordt een magnetisch plaatje meegeleverd die je exact om de knoppen kunt plaatsen. De temperatuur stel je dan zelf in, en zo kun je zelf bepalen hoe lang en op welke temperatuur je wilt bakken. Er gaat per keer één pizza op de plaat. Met de bijgeleverde pizza-schep laat je je pizza op de pizzasteen glijden en kan het bakken beginnen. Voordat je aan het bakken slaat moet je zowel de oven als de pan-pizza pan inbranden. Dit proces is super eenvoudig en staat goed beschreven in de bijgeleverde boekjes.

De oven plaats je op je aanrecht en hij dient rondom vrij te staan. Ook mag je niets op de pizzaiolo oven plaatsen. Heb je een klein keukentje dan kan dit natuurlijk wel een uitdaging zijn. Ook de prijs zal niet voor iedereen toegankelijk zijn. De Pizzaiolo kost 829,90 euro. Maar bedenk je goed dat zelf deeg maken, of een kant en klaar bodem gebruiken een stuk goedkoper is dan pizza bestellen!

Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

We gaan dus aan de slag met een huisgemaakt pizzadeeg. Hiervoor heb je maar een paar basis ingrediënten nodig. Wanneer het deeg eenmaal gerezen is en je aan de slag gaat heb ik één tip: snel werken! De eerste keer ging dat goed, bij de tweede pizza stond ik lekker te kletsen en plakte het deeg aan mijn schep. Hij schoof deels op de pizzasteen en deels bleef hij op mijn schep liggen. Toen heb ik hem snel er overheen gevouwen en maakte ik onbedoeld een soort calzone… Hij zag er minder mooi uit, maar de smaak was perfect. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen! Ik vind zelf de Woodfired stand fijn. De pizza is in (!!) 2 minuten klaar en heeft een mooie krokante korst. En met een gezin van drie mensen staat dus binnen 10 minuten alles op tafel.

Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo

We maken een mooi basis deegje voor een lekkere huisgemaakte pizza. We bakken hem in de handige Pizzaiolo pizzaoven van Sage Appliances.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, mozzarella, olijven, Pecorino
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Pizzaiolo pizzaoven

Ingrediënten: 

  • 500 gram type 00 bloem
  • 7 gram gedroogde gist - ( 1 zakje )
  • 10 gram zout
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Voor de topping:

  • 1 pot tomatensaus
  • 250 gram gerapste kaas
  • 50 gram geraspte Pecorino
  • 40 Taggiasche olijven - ( kleine Italiaanse olijfjes)
  • 10 verse basilicum blaadjes
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 1 bol mozzarella

En zo maak je het:

  • Neem je keukenmixer met deeghaak erbij en doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom. Mix het deeg 10 minuutjes. Haal de bal uit de schaal en leg hem op een stuk bakpapier bestrooit met wat bloem en laat 15 minuten rusten.
  • Snijd de bal in 4 gelijke delen en rol er mooie strakke bolletjes van. Leg ze weer op het bakpapier bekleed met bloem en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat de bollen een uur bij kamertemperatuur rijzen.
    Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo
  • Verhit de Pizzaiolo oven, draai hem hiervoor op de gewenste stand. Het apparaat bepaald zelf de opwarmtijd, bij 400 graden zal dat max 20 minuutjes zijn.
  • Strooi wat semolina op je aanrecht en vorm met je handen een mooie platte pizza van één pizzabol. Besmeer met wat tomatensaus en strooi er wat geraspte kaas, mozzarella, en Pecorino op. Daarop een beetje gedroogde basilicum en als laatste een aantal olijfjes.
    Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo
  • Gebruik de pizzaschep om de pizza van het aanrecht te scheppen, en schuif hem snel in de oven. Ik hebt de woodfired stand gebruikt en in 2 minuten was de pizza al klaar.
  • Snijd de pizza met een pizzasnijder in stukken en serveer!
  • Heerlijk Happen!
* Dit recept is ook geschikt voor een gewone normale keukenoven. Je zet de oven dan op 250 graden en bakt de pizza op een pizzasteen. Heb je die niet dan kun je hem ook bakken op een voorverwarmde bakplaat. Baktijd is dan ongeveer 12-15 minuten. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
De Woodfired stand van de Pizzaiolo geeft een mooie krokante korst en die mooie zwarte spikkeltjes.
Deze blog en review “Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo” is geschreven in samenwerking met Sage Appliances.

pizzaiolo oven

1 gedachte over “Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept