Een heerlijk basis recept om een huisgemaakte jam te maken. Rode bessenjam met citroen en een vleugje steranijs. Heerlijk op brood, bij yoghurt of als extra bij een kaasplankje!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een schoteltje erbij en leg deze in de koelkast. Die hebben we straks nodig voor de stollings-test.
Haal alle besjes van de takjes en was ze.
Neem een pan erbij en doe hier de besjes en het sap van 1 citroen in en breng het geheel aan de kook. Als de besjes open geplopt zijn voeg je de suiker en steranijs toe en roer goed door. Laat het geheel 4 minuten koken.
Neem het schoteltje uit de koelkast en schep een beetje jam erop, laat even een minuut staan. ( laat de jam in de pan ondertussen op minimaal vuur staan) Kantel het schoteltje, als de jam blijft liggen dan is hij goed gestold. Druipt het nog teveel kook de jam in de pan dan nog iets langer.
Haal de steranijs uit de pan en schenk de jam in gesteriliseerde glazen potten. Vul tot bijna aan de rand. Schroef het deksel erop en zet op zijn kop voor een minuut of 5, daarna draai je hem weer terug en laat verder afkoelen.
Bewaar de jam op een koele, donkere plek. Na openen in de koelkast bewaren.
Je kunt je glazen potten in de vaatwasser wassen en dan gebruiken. Als je net als ik een stoomoven hebt kun je je glazen potten steriliseren op 100 graden.
Nutrition Facts
Huisgemaakte rode bessenjam – snel en makkelijk
Amount per Serving
Calories
561
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
3
mg
0
%
Potassium
391
mg
11
%
Carbohydrates
145
g
48
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
135
g
150
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
60
IU
1
%
Vitamin C
66
mg
80
%
Calcium
53
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.