Met dit rode bessenjam recept heb je weer een top basis recept in handen! We gaan zelf rode bessenjam maken en ik vertel je zo hoé je weet of je jam lang genoeg gekookt is. Je wilt natuurlijk mooi gestolde huisgemaakte rode bessen jam, en niet een vloeibaar goedje in een glazen potje. De bessen heb ik dit jaar uit eigen tuin want mijn stuik lijkt wel geëxplodeerd. met gemak haal ik er zo drie tot 4 kilo vanaf. Voor dit recept hebben we een halve kilo nodig trouwens. rode en zwarte bessenjam maken met geleisuiker

Ondanks dat rode bessen best zuur kunnen zijn is deze jam door de geleisuiker toch lekker zoet. En het geheime ingrediënt is : steranijs! Dat geeft een heerlijk kruidige smaak aan je jam. Natuurlijk kun je hiermee experimenteren want je zou ook kaneel kunnen gebruiken. Oh en die stollings-tip? Die geef ik je in het recept hieronder.
Huisgemaakte rode bessenjam
Dit rode bessenjam recept is in principe ook te gebruiken voor andere soorten fruit. Het maken van jam is zoals je ziet echt super eenvoudig. En ook super goedkoop, suiker is namelijk niet zo duur. En door fruit uit eigen tuin te gebruiken bespaar je je ook een hoop geld. Geen tuin of rode bessenstruik? Maak dit recept dan als het in het seizoen is. In de winter zijn er nauwelijks rode bessen en zul je er de hoofdprijs voor moeten betalen.

Hier thuis is de man niet zo’n fan van rode besjes dus deze huisgemaakte rode bessen jam is helemaal voor mijzelf! Uit deze hoeveelheid haalde ik 2 en een halve pot. Genoeg voorraad om een tijdje mee vooruit te kunnen. Ohja extra tip: ook erg lekker bij een kaasplankje!


Huisgemaakte rode bessenjam
Ingrediënten:
- 500 gram rode bessen
- 500 gram gelei suiker
- 1 citroen
- 2 steranijs
En zo maak je het:
- Neem een schoteltje erbij en leg deze in de koelkast. Die hebben we straks nodig voor de stollings-test.
- Haal alle besjes van de takjes en was ze.
- Neem een pan erbij en doe hier de besjes en het sap van 1 citroen in en breng het geheel aan de kook. Als de besjes open geplopt zijn voeg je de suiker en steranijs toe en roer goed door. Laat het geheel 4 minuten koken.
- Neem het schoteltje uit de koelkast en schep een beetje jam erop, laat even een minuut staan. ( laat de jam in de pan ondertussen op minimaal vuur staan) Kantel het schoteltje, als de jam blijft liggen dan is hij goed gestold. Druipt het nog teveel kook de jam in de pan dan nog iets langer.
- Haal de steranijs uit de pan en schenk de jam in gesteriliseerde glazen potten. Vul tot bijna aan de rand. Schroef het deksel erop en zet op zijn kop voor een minuut of 5, daarna draai je hem weer terug en laat verder afkoelen.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten proberen of maken? Kijk dan eens eventjes bij deze:
- Natuurlijk deze huisgemaakte peren confiture met kaneel.
- Maar ook heel lekker is deze bramensaus die je bijvoorbeeld op een geitenkaas toast serveert.
- En deze blauwe bes tulbandcakes kun je ook vullen met wat van deze fijne jam.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me dnaarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
rode en zwarte bessenjam maken met geleisuiker
Heerlijke jam!
Heerlijke Jam
Niets lekkerder dan zelfgemaakte jam
Pingback: Crostata de Italiaanse jam taart - Heerlijke Happen