Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem een grote ovenschaal erbij en doe hier de schenkel en de botten in. Zet deze voor een half uurtje in de oven zodat het vlees mooi bruin wordt. Dit helpt ook tegen het schuimen in de pan wanneer we de bouillon gaan koken.
Pak een grote soeppan erbij en kieper hier vervolgens de botten in en de rest van de ingrediënten. Natuurlijk maak je alle groenten even schoon en haal je de vellen en de schillen eraf. Alleen de knoflook niet, die snij je gewoon door het midden en gooi je in de pan erbij.
Breng het geheel aan de kook en zet het dan op een sudderplaatje en laat het een uurtje of 5 trekken.
Wanneer de tijd is verstreken giet je de inhoud van de pan door een vergiet heen. Gebruik een vergiet met kleine gaatjes. En dan blijft er een heerlijk geurende bouillon over.
Nutrition Facts
huisgemaakte runderbouillon
Amount per Serving
Calories
1211
% Daily Value*
Fat
116
g
178
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
20
mg
7
%
Sodium
83
mg
4
%
Potassium
635
mg
18
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
10593
IU
212
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Calcium
85
mg
9
%
Iron
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.