Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je keukenmixer met deeghaak erbij en doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom. Mix het deeg 10 minuutjes. Haal de bal uit de schaal en leg hem op een stuk bakpapier bestrooid met wat bloem en laat 15 minuten rusten.
Snijd de bal in 4 gelijke delen en rol er mooie strakke bolletjes van. Leg ze weer op het bakpapier bekleed met bloem en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat de bollen een uur bij kamertemperatuur rijzen.
Verwarm je oven voor op 250 graden, ook je pizzasteen! ( Heb je en pizzaoven op hout buiten, een Bbq, of een kleine pizzaoven verhit deze dan op de passende manier voor deze apparaten).
Strooi wat semolina op je aanrecht en vorm met je handen een mooie platte pizza van één pizzabol. Besmeer met de Mutti pizzasaus en strooi er wat geraspte mozzarella, tonijn, paprika en olijven op.
Gebruik een pizzaschep om de pizza van het aanrecht te scheppen, en schuif hem snel in de oven. Bak in de oven voor 12-15 minuten.
Haal de pizza uit de oven en bekleed hem met nog wat in stukken gescheurde burrata en wat verse basilicum blaadjes.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Huisgemaakte tonijn pizza met tomatensaus
Amount per Serving
Calories
806
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
70
mg
23
%
Sodium
2122
mg
92
%
Potassium
737
mg
21
%
Carbohydrates
87
g
29
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
47
g
94
%
Vitamin A
655
IU
13
%
Vitamin C
24
mg
29
%
Calcium
365
mg
37
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.