Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de pompoen door de lengte ( bewaar de andere helft voor bijv een soepje), schil met een dunschiller de schil eraf en hak in kleine blokjes.
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. De walnoten hak je in grove stukken.
Leg een stuk bakpapier op een bakblik en schep hier de pompoenblokjes op. Bestrooi ze met het zout, en kaneel en giet de siroop erop. Hussel zodat er overal een laag je zit.
Zet in de oven voor 10 minuten en haal daarna eruit, voeg de walnoten en cranberry's toe en zet dan nog en keer 15 minuten in de oven.
Haal uit de oven en schep in een kom, bestrooi met de verse rozemarijn en serveer.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot
Amount per Serving
Calories
318
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
12
g
Monounsaturated Fat
2
g
Sodium
110
mg
5
%
Potassium
1613
mg
46
%
Carbohydrates
39
g
13
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
27
g
30
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
1155
IU
23
%
Vitamin C
97
mg
118
%
Calcium
122
mg
12
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.