In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mijn kapster merkte op dat ik de laatste tijd veel recepten heb gemaakt met pompoen. En dat klopt ook wel want een veel gehoorde opmerking is : “pompoen lekker maar wat moet ik er allemaal mee..”. Nou er zijn echt mogelijkheden genoeg, en daarvan verschijnen er dus een hoop hier op mijn website. Omdat we tijdens de kerst niet alleen maar grote stukken vlees eten maar ook lekker groente maakte ik deze in ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot. Lekker zoet, maar toch ook kruidig door het gebruik van kaneel en verse rozemarijn. Oh en als er toevallig wat overblijft dan is het een ideale salade om mee naar je werk te nemen. gegrilde pompoen recept uit de oven.

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot
Heerlijk zoet en kruidig door de rozemarijn en kaneel.

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

Ahornsiroop of in het Engels Maple sirop is gemaakt van het sap van de esdoorn. De boom slaat in de winterperiode suiker op in zijn wortels die dan via de bast in het voorjaar naarboven stroomt. Door dit sap op te vangen en te concentreren krijg je deze siroop. Het overgrote deel wordt in Canada geproduceerd. Die hebben zelfs het blad van de esdoorn in hun vlag verwerkt. Veelal wordt het geserveerd met van die dikke pannenkoeken, poffertjes of bij wentelteefjes.

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

Voor de productie van 1 liter siroop is 40 liter sap uit de boom nodig. Een volwassen esdoorn boom geeft deze hoeveelheid per 4 tot 6 weken. Een arbeidsintensief werkje voor zowel de boom als de mensen die bij elke boom de emmer weer moet legen. Natuurlijk verbetert de techniek door dat ze tegenwoordig al slangetjes in de bast plaatsen.

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot
Lekker kerstig met de gedroogde cranberry’s erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

Een lekker kruidig en zoet bijgerecht.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: ahornsiroop, cranberry, kaneel, pompoen, walnoten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 318kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • ½ flespompoen
  • 100 gr walnoten
  • 75 gr gedroogde cranberrys
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 5 el ahornsiroop

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de pompoen door de lengte ( bewaar de andere helft voor bijv een soepje), schil met een dunschiller de schil eraf en hak in kleine blokjes.
  • Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. De walnoten hak je in grove stukken.
  • Leg een stuk bakpapier op een bakblik en schep hier de pompoenblokjes op. Bestrooi ze met het zout, en kaneel en giet de siroop erop. Hussel zodat er overal een laag je zit.
  • Zet in de oven voor 10 minuten en haal daarna eruit, voeg de walnoten en cranberry's toe en zet dan nog en keer 15 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en schep in een kom, bestrooi met de verse rozemarijn en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pompoen zoals deze gegrilde pompoen met walnoot, ik ben er gek op! Hier nog een aantal lekkere ideetjes wat je er zoal mee zou kunnen maken:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gegrilde pompoen recept uit de oven

Start » Recepten » Hoofdgerechten » In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot

5 gedachten over “In ahornsiroop gegrilde pompoen met walnoot”

  1. Pingback: Gegrilde tomaat en auberginesalade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gele courgettesoep met walnoten - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Francine bij Liquido d'Oro, heerlijke olijfolie - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept