Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bestrooi de zalm met de persillade. Bak hem aan beide zijdes voor een minuutje of 5 in totaal tot hij gaar is. Schep voorzichtig uit de pan en zet even apart tot gebruik.
Voeg aan de koekenpan de boter toe en bak hier eerst de gesnipperde ui en knoflook in. Schep dan de spinazie, tomaatjes en kalamata olijven toe en bak alles voor een minuutje of 5. Voeg de visbouillon toe.
Voeg de zalm toe aan de pan en laat het geheel even stoven.
Kook intussen de orzo gaar en giet af. Schep de orzo eerst op de borden en de zalm met de saus erbovenop.
Serveer met een beetje Parmezaanse kaas.
Nutrition Facts
In botersaus gegaarde zalm met orzo
Amount per Serving
Calories
504
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
36
mg
12
%
Sodium
426
mg
19
%
Potassium
1005
mg
29
%
Carbohydrates
73
g
24
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
7144
IU
143
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
115
mg
12
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.