In botersaus gegaarde zalm met orzo

In botersaus gegaarde zalm met orzo

Een lekker stukje zalm, niks mis mee toch? Het staat hier regelmatig op tafel. En zelfs onze beagle Lilly is er dol op want die scoort maar al te graag het velletje van de zalm. Beter verwend dan verwaarloosd zullen we maar zeggen. Dit is een recept in de categorie “makkelijk” want deze in botersaus gegaarde zalm met orzo staat in no-time op tafel. Ook de ingrediëntenlijst is niet heel ingewikkeld. Eigenlijk een ideaal recept dus voor doordeweeks als je uit je werkt komt en wél lekker wilt eten, maar geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan. Ik maakte deze van de zomer al een keer tijdens vakantie. Helaas mislukten toen de foto’s grandioos! Omdat het zo lekker was maakte ik hem dus nog een keer en de foto’s deze keer? Daar ben ik wel tevreden over!

In botersaus gegaarde zalm met orzo
Heerlijk op de huid gegaarde zalm met verse groenten.

In botersaus gegaarde zalm met orzo

Een heerlijk luxe gerechtje wat eigenlijk zo gemaakt is!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Kalamata olijven, spinazie, tomaat, ui, zalm
Porties: 3 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • koekenpan
  • pan

Ingrediënten

  • 3 stukken zalm met huid ( kan ook een groot stuk in drieën gesneden zijn)
  • 10 roma tomaatjes
  • 150 gr verse spinazie
  • 10 Kalamata olijven
  • 250 gr orzo (of rijst als je dat liever hebt)
  • 50 gr boter
  • 50 ml visbouillon
  • 4 tenen knoflook gesnipperd
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 1 grote witte ui gesnipperd
  • 2 el persillade

Instructies

  • Neem de koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bestrooi de zalm met de persillade. Bak hem aan beide zijdes voor een minuutje of 5 in totaal tot hij gaar is. Schep voorzichtig uit de pan en zet even apart tot gebruik.
  • Voeg aan de koekenpan de boter toe en bak hier eerst de gesnipperde ui en knoflook in. Schep dan de spinazie, tomaatjes en kalamata olijven toe en bak alles voor een minuutje of 5. Voeg de visbouillon toe.
  • Voeg de zalm toe aan de pan en laat het geheel even stoven.
  • Kook intussen de orzo gaar en giet af. Schep de orzo eerst op de borden en de zalm met de saus erbovenop.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer met een beetje Parmezaanse kaas.
In botersaus gegaarde zalm met orzo
De tomaatjes geven lekker veel smaak af.

In botersaus gegaarde zalm met orzo

Wist je trouwens dat de zalm in zowel zoet als zout water zwemt? Wanneer ze geboren worden op zee kunnen ze daar wel vier jaar blijven tot ze terug keren voor de “paai”. Tegenwoordig is de aanwezigheid van zalmen in een rivier een teken dat het goed zit met de waterkwaliteit van die rivier. Ook zijn er tal van maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ze niet uitsterven. Natuurlijk zijn er ook volop gekweekte zalmen te verkrijgen tegenwoordig. Door ook daar stevige regulering op toe te passen is het gebruik van antibiotica teruggedrongen.

Eventjes laten stoven in de koekenpan.

Zin in een andere recept met zalm? Dat kan! Maak eens één van de volgende toppers:

In botersaus gegaarde zalm met orzo
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “In botersaus gegaarde zalm met orzo”

  1. Pingback: Zalm en papillotte met pesto - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *