Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Je kunt het beste voorgekookte octopus tentakels kopen, dit scheelt je veel tijd en is net zo lekker. Deze kun je makkelijk vinden bij de supermarkt of groothandel
Schil de aardappelen en snijd deze in blokken.Kook deze in water met een snufje zout voor ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat de aardappelen niet uit elkaar vallen en wel een bite behouden.
Snijd ondertussen de octopus tentakels in stukjes (ongeveer even groot als de aardappels).
Giet de aardappelen af als ze klaar zijn en laat heel even afkoelen. Meng ondertussen de olie met het citroensap en de peper tot een dressing.
Meng vervolgens de aardappelen, octopus, dressing met de fijngehakte peterselie in een kom. Breng nog op smaak met wat zout. Het lekkerst is het als de aardappelen nog een beetje lauw warm zijn, maar je kunt de salade ook prima koud eten.
Heerlijk Happen!
Voor verse octopus (optioneel): Kook 45-60 minuten in water met laurierblad, ui en witte wijn. Laat afkoelen in kookvocht. Test gaarheid met vork - moet makkelijk inprikken zijn.Octopus 3x kort in kokend water dompelen voor malser vlees. Voeg kurk toe aan kookwater (oude Italiaanse truc).
Nutrition Facts
Insalata di Polpo e Patate - Klassieke Italiaanse Octopus Salade
Amount per Serving
Calories
569
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
128
mg
43
%
Sodium
631
mg
27
%
Potassium
2111
mg
60
%
Carbohydrates
56
g
19
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
46
g
92
%
Vitamin A
497
IU
10
%
Vitamin C
86
mg
104
%
Calcium
184
mg
18
%
Iron
17
mg
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.