Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 190 graden
Neem een springvorm van doorsnee 24 cm erbij. Doe hierin een bakpapier en druppel daar wat olijfolie op.Italiaanse castagnaccio taart
Doe de rozijnen in een kommetje met wat lauw water en laat deze vervolgens een kwartiertje weken tot ze lekker zacht zijn.
Pak daarna een grote kom erbij en zeef hierin het kastanjemeel. Voeg hier een 250 ml lauwwarm water aan toe en het weekwater van de rozijnen. Meng dit dan goed door elkaar tot je een beslag hebt. Doe er 3 eetlepels olijfolie bij en roer dit door elkaar. Wanneer je dat gedaan hebt voeg je het zout en de rozijnen toe en dan giet je alles in de springvorm.
In een koekenpan met dikke bodem bak je even kort de pijnboompitten en de gehakte walnoten aan. Deze laat je even opzij staan als je de blaadjes van twee rozemarijn takjes fijn hakt. Voeg ze daarna bij de nootjes en strooi ze over het beslag.Italiaanse castagnaccio taart
Met de bolle kant van een lepel druk je voorzichtig de nootjes een beetje aan op het beslag en druppel daarna nog wat olijfolie over de bovenkant van de taart. Leg het laatste rozemarijn takje op de taart en zet hem in de oven voor ongeveer een half uur. De bovenkant van de taart moet mooi bruin zijn en er zitten dan wat scheuren in.
Nutrition Facts
Italiaanse castagnaccio taart
Amount per Serving
Calories
288
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
15
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
295
mg
13
%
Potassium
305
mg
9
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
33
IU
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.