Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Scheid de eiwitten van het eigeel en bewaar beide.
Doe het eigeel en de suiker in een beslagkom en klop met een handmixer op tot een luchtige substantie. Voeg vervolgens ook de vanillesuiker en de ricotta toe en meng verder met de mixer.
Voeg als laatst het aardappelzetmeel, de rasp en het sap van de citroenen toe. (Bewaar wel een klein beetje van het citroensap), meng goed en zet apart.
Pak een schone kom en maak de kloppers van de mixer goed schoon! Klop het eiwit op met een beetje van het overgebleven citroensap (dit helpt bij het opkloppen). Het eiwit moet stevig en luchtig worden!
Voeg het eiwit toe aan de andere kom met het beslag en roer het hier voorzichtig doorheen. Het moet één geheel worden, maar zorg er voor dat je de luchtigheid van het eiwit wel behoudt door voorzichtig te roeren.
Pak de springvorm. Vet deze in met boter en bedek deze met bakpapier. De boter zorgt er voor dat deze beter blijft plakken. Giet het beslag in de springvorm en doe het geheel in de oven voor 40- 50 minuten op 180 graden. (Check of hij gaar is door een satéprikker in de taart te prikken. Is deze droog, dan is de taart klaar!)
Laat even afkoelen voor het aansnijden en dan bestrooien met wat poedersuiker! Je kunt 'm ook eerst nog even een paar uur in de koelkast zetten en koud eten.
Heerlijk Happen!
Bewaaradvies: 2 dagen in de koelkast.
Nutrition Facts
Italiaanse cheesecake torta di ricotta
Amount per Serving
Calories
330
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
126
mg
42
%
Sodium
108
mg
5
%
Potassium
173
mg
5
%
Carbohydrates
41
g
14
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
518
IU
10
%
Vitamin C
19
mg
23
%
Calcium
195
mg
20
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.