Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Meng het water met de gist met een staafmixer voor een aantal minuten.
Voeg de olijfolie toe en roer goed door.
Pak een beslagkom, doe hier de helft van de bloem in en meng tot een gladde massa. Voeg het zout toe en samen met de rest van de bloem en kneed dit voor ongeveer 15 minuten tot luchtig deeg.
Leg het deeg op een plank of groot bord, dek het af met een theedoek en laat dit voor 30 minuten rijzen. Het deeg moet flink groeien.
Na 30 minuten, druk het deeg een beetje plat en vouw dubbel. Laat dit ook weer voor 30 minuten rijzen (afgedekt met een theedoek).
Pak de bakplaat en smeer deze in met olijfolie. Leg het deeg in de bakplaat en zorg er voor dat de hele bodem bedekt is. Druk desnoods met je vingers het deeg richting de rand.
Bedek vervolgens weer een theedoek en laat nog voor een uur rijzen. Als het deeg klaar is met rijzen kun je de salamoia maken. Meng het water eerst goed met de olijfolie tot een geheel en voeg vervolgens het zout toe
Druk met je vingers gaten in het deeg (ongeveer tot en met de helft van het deeg). Roer de salamoia goed door en giet het vervolgens over de focaccia. Alle gaten moeten zich hiermee vullen.
Bestrooi de boven kant met nog een klein beetje zout en zet de focaccia in de oven op 230 graden voor ongeveer 14 minuten. De focaccia moet mooi goudbruin van kleur zijn.