Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de ui schoon en snipper deze doe hetzelfde met de knoflookteentjes en leg deze op een schaaltje apart tot gebruik.
Neem als eerste de schnitzels erbij en leg deze op een snijplank. Zorg dat ze goed plat zijn en leg per schnitzel 2 plakken bacon op het vlees.Leg vervolgens een plak Port Salut op de bacon en rol dan strak de schnitzels op. Met het bindtouw maak je mooie strakke pakketjes van het vlees en daarna rol je ze door de rozemarijn zodat er rondom een mooi laagje op het vlees zit.
Maak de champignons goed schoon en snij ze in vieren. Neem een koekenpan erbij en bak hier even de champignons in aan tot ze goudbruin zijn en zet ze vervolgens even weg.
Het bakken van de rolletjes:
-Pak een koekenpan erbij en doe hierin nogmaals wat olijfolie en neem de kalfsrolletjes erbij. Bak de rolletjes aan alle zijdes tot ze mooi gebruind zijn.
Wanneer alle zijdes gebakken zijn voeg je de ui en de gesnipperde knoflook toe en bak je deze even mee. Strooi wat peper en zout erover en blus het dan af met de witte wijn. Schep met een lepel de crème fraiche in de pan erbij en roer dit voorzichtig tot het helemaal zacht is geworden en vermengd is met de wijn tot een mooie witte saus.
Laat nu op een zacht vuurtje de kalfsrolletjes zo’n vijftien minuten zachtjes pruttelen zodat ze vanbinnen helemaal mooi gaar zijn.
Tijdens dat de rolletjes aan het stoven zijn kook je de rijst gaar en hak je de peterselie fijn om straks de rijst mee te garneren.
Als je saus nog wat te vloeibaar is naar je zin kun je altijd nog een maizenapapje maken door 1 eetlepel maizena met wat water te mengen en goed door te roeren. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus en roer het eventjes door. De champignonsaus zal dan wat dikker worden.
Nutrition Facts
Kalfsrolletjes in champignonsaus
Amount per Serving
Calories
457
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
20
mg
1
%
Potassium
276
mg
8
%
Carbohydrates
69
g
23
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
47
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.