Kalfsrolletjes in champignonsaus
Dit is een heerlijk recept met een Vlaams/Franse achtergrond. In België bekend onder de naam vogel zonder kop, in Frankrijk als Paupiettes. In Nederland hebben we een vergelijkbaar product namelijk : de slavink ( of rundervink). Dit recept is wat luxer met net even wat andere ingrediënten maar niet ingewikkeld om te maken. De kaas die we in de rolletjes rollen is de welbekende Port Salut. Port Salut is van oudsher een monniken kaas. De naam Port Salut is al gedeponeerd sinds 1874 en heeft dus een lange historie. In de abdij Notre-Dame du Port-du-Salut in het departement Pays de la Loire werd de kaas gemaakt tot de monniken moesten vluchten vanwege de Franse revolutie. Hedendaags staat de fabriek aan de Duitse grens en is hij zijn korstkaas kwijt geraakt en heeft dus een korst die gegeten kan worden. Snel aan de slag met deze kalfsrolletjes in champignonsaus bakken!
Voor 2 personen Kalfsrolletjes in champignonsaus heb je nodig:

- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
- 8 plakjes bacon
- 4 plakken Port Salut
- rozemarijn
- 1 bakje creme fraiche
- 300 ml droge witte wijn
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 1 witte ui
- 1 doosje champignons
- peper/zout
- 150 basmati rijst
- slagers bindtouw
- vers gehakte peterselie
En zo maak je de Kalfsrolletjes in champignonsaus:
-Maak de ui schoon en snipper deze doe hetzelfde met de knoflookteentjes en leg deze op een schaaltje apart tot gebruik.

-Neem als eerste de schnitzels erbij en leg deze op een snijplank. Zorg dat ze goed plat zijn en leg per schnitzel 2 plakken bacon op het vlees.Leg vervolgens een plak Port Salut op de bacon en rol dan strak de schnitzels op. Met het bindtouw maak je mooie strakke pakketjes van het vlees en daarna rol je ze door de rozemarijn zodat er rondom een mooi laagje op het vlees zit.
-Maak de champignons goed schoon en snij ze in vieren. Neem een koekenpan erbij en bak hier even de champignons in aan tot ze goudbruin zijn en zet ze vervolgens even weg.
Het bakken van de rolletjes:
-Pak een koekenpan erbij en doe hierin nogmaals wat olijfolie en neem de kalfsrolletjes erbij. Bak de rolletjes aan alle zijdes tot ze mooi gebruind zijn.
-Wanneer alle zijdes gebakken zijn voeg je de ui en de gesnipperde knoflook toe en bak je deze even mee. Strooi wat peper en zout erover en blus het dan af met de witte wijn. Schep met een lepel de crème fraiche in de pan erbij en roer dit voorzichtig tot het helemaal zacht is geworden en vermengd is met de wijn tot een mooie witte saus.
-Laat nu op een zacht vuurtje de kalfsrolletjes zo’n vijftien minuten zachtjes pruttelen zodat ze vanbinnen helemaal mooi gaar zijn.

-Tijdens dat de rolletjes aan het stoven zijn kook je de rijst gaar en hak je de peterselie fijn om straks de rijst mee te garneren.
-Als je saus nog wat te vloeibaar is naar je zin kun je altijd nog een maizenapapje maken door 1 eetlepel maizena met wat water te mengen en goed door te roeren. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus en roer het eventjes door. De champignonsaus zal dan wat dikker worden.

Kalfsrolletjes in champignonsaus
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Maak de ui schoon en snipper deze doe hetzelfde met de knoflookteentjes en leg deze op een schaaltje apart tot gebruik.
- Neem als eerste de schnitzels erbij en leg deze op een snijplank. Zorg dat ze goed plat zijn en leg per schnitzel 2 plakken bacon op het vlees.Leg vervolgens een plak Port Salut op de bacon en rol dan strak de schnitzels op. Met het bindtouw maak je mooie strakke pakketjes van het vlees en daarna rol je ze door de rozemarijn zodat er rondom een mooi laagje op het vlees zit.
- Maak de champignons goed schoon en snij ze in vieren. Neem een koekenpan erbij en bak hier even de champignons in aan tot ze goudbruin zijn en zet ze vervolgens even weg.
Het bakken van de rolletjes:
- -Pak een koekenpan erbij en doe hierin nogmaals wat olijfolie en neem de kalfsrolletjes erbij. Bak de rolletjes aan alle zijdes tot ze mooi gebruind zijn.
- Wanneer alle zijdes gebakken zijn voeg je de ui en de gesnipperde knoflook toe en bak je deze even mee. Strooi wat peper en zout erover en blus het dan af met de witte wijn. Schep met een lepel de crème fraiche in de pan erbij en roer dit voorzichtig tot het helemaal zacht is geworden en vermengd is met de wijn tot een mooie witte saus.
- Laat nu op een zacht vuurtje de kalfsrolletjes zo’n vijftien minuten zachtjes pruttelen zodat ze vanbinnen helemaal mooi gaar zijn.
- Tijdens dat de rolletjes aan het stoven zijn kook je de rijst gaar en hak je de peterselie fijn om straks de rijst mee te garneren.
- Als je saus nog wat te vloeibaar is naar je zin kun je altijd nog een maizenapapje maken door 1 eetlepel maizena met wat water te mengen en goed door te roeren. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus en roer het eventjes door. De champignonsaus zal dan wat dikker worden.
Kalfsrolletjes in champignonsaus
Neem ten slotte de borden erbij en met een kommetje maak je een leuk bolletje van de rijst, leg de kalfsrolletjes erbij met de champignonsaus en garneer met de verse peterselie: Heerlijk happen! kalfsrolletjes bakken
( Vergeet natuurlijk niet de touwtjes los te knippen en deze te verwijderen voor het opdienen.)
Wil je meer recepten uitproberen zoals Kalfsrolletjes in champignonsaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Kalfsrolletjes in champignonsaus bakken
Pingback: Kipdrumsticks in bier met rozemarijn - Heerlijke Happen
Ik ga dit recept van de kalfsrolletjes maken op 1ste Kerstdag,
Maar volgens mij moet je na de ui en knofl ook de champignons toevoegen?
En ik bak eerst de kalfsrolletjes haal ze dan uit de pan houd deze even warm en maak de saus apart.
Ik heb ze vandaag geprobeerd. Erg geslaagd.
Wat leuk om te horen!
Pingback: Knapperige Kaasuienkruier vers gemaakt - Heerlijke Happen
Pingback: Romige champignonsaus met verse pasta - Heerlijke Happen
Dit is een heerlijke combi
Heerlijk stukje vlees