Goed eten hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Zo ook met deze Kantonese rijst met omelet. Een super simpel gerechtje met maar weinig ingrediënten. Ik heb hem al meerdere malen gemaakt als lunchgerechtje. Er hoort ook een heel leuk “wist je dat” verhaaltje bij dit recept.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We bakken eerst van de drie geklopte eieren een omelet. Deze kan dan mooi afkoelen en je snijdt er dan mooi kleine reepjes van.
Kook daarna de Kantonese rijst gaar in een beetje gezouten water voor ongeveer 8 minuten.
Snij de uitjes in fijne ringetjes en doe deze in een koekenpan met wat wokolie,bak de doperwtjes mee tot ze ontdooit zijn, voeg daarna nog even de hamblokjes toe tot en blijf roeren tot alles verwarmd is.
Voeg nu de gekookte kantines rijst aan de pan toe en mix deze met de groenten. Als laatste voeg je de omelet reepjes toe. Heel handig is natuurlijk om met dit gerechtje een grote wokpan te gebruiken. Daar kun je alles makkelijk in omscheppen en die hebben genoeg ruimte.
Neem een grote schaal erbij en doe hier je Kantonese rijst met omelet in. Garneer met nog wat losse ringetjes ui en serveer met wat sojasaus en kroepoek
Nutrition Facts
Kantonese rijst met omelet
Amount per Serving
Calories
496
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
109
mg
36
%
Sodium
693
mg
30
%
Potassium
317
mg
9
%
Carbohydrates
90
g
30
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
681
IU
14
%
Vitamin C
23
mg
28
%
Calcium
66
mg
7
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.