Kantonese rijst met omelet

Kantonese rijst met omelet

Goed eten hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Zo ook met deze Kantonese rijst met omelet. Een super simpel gerechtje met maar weinig ingrediënten. Ik heb hem al meerdere malen gemaakt als lunchgerechtje. Er hoort ook een heel leuk “wist je dat” verhaaltje bij dit recept.
Kantonese rijst met omelet

Kantonese rijst met omelet

Goed eten hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Zo ook met deze Kantonese rijst met omelet. Een super simpel gerechtje met maar weinig ingrediënten. Ik heb hem al meerdere malen gemaakt als lunchgerechtje. Er hoort ook een heel leuk “wist je dat” verhaaltje bij dit recept. De rijst met omelet wordt namelijk als afsluiter van een Kantonees diner gegeten. Uit beleefdheid hoor je het tijdens een officieel diner niet of nauwelijks te eten… Doe je dat wel zeg je eigenlijk tegen de gastheer dat wat je ervoor hebt gegeten niet voldoende was. Zo zie je maar elk land kent zijn gebruiken rond eten en de tradities die daar allemaal bij horen. Erg leuk om je eens te verdiepen in andere culturen en te zien hoe zij hun voedsel bereiden. Nu aan de slag met Kantonese rijst met omelet.

Dit is wat je nodig hebt voor 2 personen

Kantonese rijst
  • 200 gram rijst
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 100 gram hamblokjes
  • 3 lente of bosuitjes
  • zout/peper
  • 1 dunne omelet van 3 eieren

Dit is hoe je de kantonese rijst maakt:

-We bakken eerst van de drie geklopte eieren een omelet. Deze kan dan mooi afkoelen en je snijdt er dan mooi kleine reepjes van.

-Kook daarna de Kantonese rijst gaar in een beetje gezouten water voor ongeveer 8 minuten.

-Snij de uitjes in fijne ringetjes en doe deze in een koekenpan met wat wokolie,bak de doperwtjes mee tot ze ontdooit zijn, voeg daarna nog even de hamblokjes toe tot en blijf roeren tot alles verwarmd is.

-Voeg nu de gekookte kantines rijst aan de pan toe en mix deze met de groenten. Als laatste voeg je de omelet reepjes toe. Heel handig is natuurlijk om met dit gerechtje een grote wokpan te gebruiken. Daar kun je alles makkelijk in omscheppen en die hebben genoeg ruimte.

Neem een grote schaal erbij en doe hier je Kantonese rijst met omelet in. Garneer met nog wat losse ringetjes ui en serveer met wat sojasaus en kroepoek: Héérlijk happen!

Kantonese rijst met omelet

Kantonese rijst met omelet

Goed eten hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Zo ook met deze Kantonese rijst met omelet. Een super simpel gerechtje met maar weinig ingrediënten. Ik heb hem al meerdere malen gemaakt als lunchgerechtje. Er hoort ook een heel leuk “wist je dat” verhaaltje bij dit recept.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Omelet, rijst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • Kantonese rijst
  • 200 gram rijst
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 100 gram hamblokjes
  • 3 lente of bosuitjes
  • zout/peper
  • 1 dunne omelet van 3 eieren

En zo maak je het:

  • We bakken eerst van de drie geklopte eieren een omelet. Deze kan dan mooi afkoelen en je snijdt er dan mooi kleine reepjes van.
  • Kook daarna de Kantonese rijst gaar in een beetje gezouten water voor ongeveer 8 minuten.
  • Snij de uitjes in fijne ringetjes en doe deze in een koekenpan met wat wokolie,bak de doperwtjes mee tot ze ontdooit zijn, voeg daarna nog even de hamblokjes toe tot en blijf roeren tot alles verwarmd is.
  • Voeg nu de gekookte kantines rijst aan de pan toe en mix deze met de groenten. Als laatste voeg je de omelet reepjes toe. Heel handig is natuurlijk om met dit gerechtje een grote wokpan te gebruiken. Daar kun je alles makkelijk in omscheppen en die hebben genoeg ruimte.
  • Neem een grote schaal erbij en doe hier je Kantonese rijst met omelet in. Garneer met nog wat losse ringetjes ui en serveer met wat sojasaus en kroepoek
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten zoals Kantonese rijst met omelet uitproberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Asperge tompouce met zalmmousse

Vleestomaat gevuld met tonijnsalade

4 gedachten over “Kantonese rijst met omelet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept