Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak de kippenlever erbij, snijd met een mes de vliesjes en "zeentjes" weg (zeen: pees, de witte harde stukjes in de lever). Met wat keukenpapier dep je de stukjes lever goed droog.
Snipper de sjalotten, hak de paddestoelen en knoflook fijn.
Pak je koekenpan erbij en bak de stukjes lever voor een minuutje of 2 à 3. Strooi de persillade erover.
Schep de levertjes in je keukenmachine en voeg de blokjes roomboter toe. Draai met je machine tot je een mooie gladde mix hebt. Daarna pak je een zeef erbij en duw je de mix door de zeef met een spatel in een kom.
In de koekenpan bakken we de sjalot, knoflook, cranberry's en paddestoelen voor een minuut of 4 à 5 blus af met de Whiskey.
Schep de inhoud van de koekenpan bij de kippenlevermix en spatel het goed door elkaar. Proef het en voeg eventueel naar smaak nog extra zout en peper toe.
Bekleed je patévorm met vershoudfolie en leg daarop de plakjes bacon. Schep de paté in de vorm en dek hem af. Zet daarna in de koelkast voor minimaal 3 uur om op te stijven.
De paté is een aantal dagen houdbaar in de koelkast.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kerstrecept cranberry kippenlever paté
Amount per Serving
Calories
245
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
212
mg
71
%
Sodium
155
mg
7
%
Potassium
199
mg
6
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
6007
IU
120
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
17
mg
2
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.