Fruit in hartige gerechten verwerken vindt niet iedereen lekker. Maar in dit recept is het wel erg lekker! Op het moment zijn er volop kaki’s te koop in de supermarkt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. We bakken de kip in een open “en papillotte ” pakketje. Dit is een pakketje wat je normaal gezien dichtvouwt zodat hetgeen wat erin zit gaar stoomt. Door het pakketje halfopen te houden wordt de bovenkant een beetje krokant.
Neem een vel bakpapier erbij en leg hier de plakken parmaham op. Daarop leg je een handvol spinazieblaadjes.
Maak de kipfilet schoon en wrijf ze daarna in met de Ras-el-Hanout kruiden. Dit geeft echt een heerlijke smaak aan de kip. De filets leg je weer bovenop de spinazie.
Snij de kaki in stukjes, de knoflook en de mozzarella in plakjes. Deze leg je weer op de kip en dan vouw je de randen van de ham er omheen zoals je op de foto hier ziet.
Vouw het pakket tot een soort open toffee-verpakking en druppel als laatste wat olijfolie in het pakketje.
Zet de pakketjes in de oven voor 25 tot 30 minuten tot het vlees mooi gaar is.
Nutrition Facts
Kip en papillotte met kaki
Amount per Serving
Calories
336
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
148
mg
49
%
Sodium
293
mg
13
%
Potassium
987
mg
28
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
1533
IU
31
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
23
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.