Kip en papillotte met kaki

Kip en papillotte met kaki

Kip en papillotte met kaki

Fruit in hartige gerechten verwerken vindt niet iedereen lekker. Maar in dit recept is het wel erg lekker! Op het moment zijn er volop kaki’s te koop in de supermarkt. En na wat rondneuzen op web kwam ik tot de ontdekking dat er ook niet énorm veel recepten mee gemaakt worden. Is het zo’n onbekende vrucht? Wellicht niet zo geliefd hier in Europa? Het is de nationale vrucht van Japan en één van de oudste gecultiveerde planten. Hij wordt al meer dan 2000 jaar verbouwd. Maar iets dichterbij wordt hij ook gekweekt in de Sjaron in Israël, namelijk de sharonvrucht. Je moet hem wel ècht heel rijp eten want de vrucht bevat heel veel taninne. Dat geeft een beetje bittere wrange smaak. Om maar eens wat meer bekendheid en recepten online te vinden maakte ik deze kip en papillotte met kaki.

Dit heb je nodig voor 2 personen:Kip en papillotte met kaki

  • 2 kipfilets
  • 8 plakken parmaham
  • 1 kaki
  • 2 handjes spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Ras-el-hanout (specerijenpotje)

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. We bakken de kip in een open “en papillotte ” pakketje. Dit is een pakketje wat je normaal gezien dichtvouwt zodat hetgeen wat erin zit gaar stoomt. Door het pakketje halfopen te houden wordt de bovenkant een beetje krokant.Kip en papillotte met kaki

-Neem een vel bakpapier erbij en leg hier de plakken parmaham op. Daarop leg je een handvol spinazieblaadjes.

-Maak de kipfilet schoon en wrijf ze daarna in met de Ras-el-Hanout kruiden. Dit geeft echt een heerlijke smaak aan de kip. De filets leg je weer bovenop de spinazie.Kip en papillotte met kaki

-Snij de kaki in stukjes, de knoflook en de mozzarella in plakjes. Deze leg je weer op de kip en dan vouw je de randen van de ham er omheen zoals je op de foto hier ziet.

-Vouw het pakket tot een soort open toffee-verpakking en druppel als laatste wat olijfolie in het pakketje.

-Zet de pakketjes in de oven voor 25 tot 30 minuten tot het vlees mooi gaar is.

Kip en papillotte met kakiKip en papillotte met kaki

Ik serveerde de kip met een lekkere couscous maar je zou ook rijst of pasta erbij kunnen serveren. Haal de kip uit het pakketje en serveer hem op een bord en daarna: Heerlijk Happen!

1 gedachte over “Kip en papillotte met kaki”

  1. Pingback: Loaded macaronisalade met kip - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.