150gramgeraspte parmezaanse kaas - zelf raspen thuis
3knoflooktenen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst de oven voor op 190 graden.
Was de aardappelen maar laat de schil er omheen zitten. Snij dan de aardappeltjes in 2 of 3 stukken. Bestrooi ze met peper, zout, en Italiaanse kruiden en 75 gram geraspte parmezaanse kaas. Bedruppel ze daarna met wat olijfolie en mix het geheel goed door elkaar zodat er overal kaas op zit. Leg ze op een bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 35 tot 40 minuten.
Terwijl de aardappeltjes in de oven staan gaan we aan de slag met de kipfilets. Bestrooi deze met zout en peper en doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak ze vervolgens aan beide zijdes mooi bruin. Snij de knoflooktenen fijn en bak deze even mee tot ze lichtbruin zijn.
Blus de kipfilets af met de wijn en voeg daarna de bouillon en de room toe. Roer het geheel door elkaar en laat de kipfilets rustig stoven.Kip in room met parmezaan aardappeltjes
Snij de zwarte olijven in ringetjes en de tomaatjes in reepjes en voeg deze op het laatst toe.
Strooi de rest van de parmezaanse kaas over de kipfilets en laat deze rustig smelten. Wanneer je saus niet genoeg gebonden is voeg je gewoon even een papje toe van wat maizena met water.
Wanneer de aardappeltjes ten slotte klaar zijn schep je deze op de borden met de kipfilet en garneer het met wat verse basilicumblaadjes
Nutrition Facts
Kip in room met parmezaan aardappeltjes
Amount per Serving
Calories
361
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
54
mg
18
%
Sodium
630
mg
27
%
Potassium
248
mg
7
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
710
IU
14
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
472
mg
47
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.