Kip in room met parmezaan aardappeltjes

Kip in room met parmezaan aardappeltjes

Kip in room met parmezaan aardappeltjes

Parmezaanse kaas kent een eeuwenlange historie. Al in de 13e eeuw had hij dezelfde vorm die hij hedendaags nog heeft. Zo zijn er een aantal familiebedrijven die deze kazen maken in de paar regio’s in Italië die de naam parmezaan mogen dragen. De kaas wordt opgeslagen in zogeheten ” kaaskluizen” bij de Credem Bank om daar verder te rijpen. Dat is een langdurig proces wat wel tot 32 maanden kan duren. Om de boeren zekerheid te geven dat ze voldoende cashflow hebben worden deze kazen als onderpand voor leningen gebruikt. In dit recept met kip in room met parmezaan aardappeltjes gebruiken we dus ook deze heerlijke parmezaanse kaas.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 kipfiletsKip in room met parmezaan aardappeltjes
  • 4 eetlepels zwarte olijven
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml tuinkruidenboullion
  • olijfolie
  • zout/peper
  • Italiaanse kruiden
  • 16 rode aardappelen
  • 150 gram geraspte parmezaanse kaas ( zelf raspen thuis)
  • 3 knoflooktenen

En zo maken we het:

-Verwarm eerst de oven voor op 190 graden.

-Was de aardappelen maar laat de schil er omheen zitten. Snij dan de aardappeltjes in 2 of 3 stukken. Bestrooi ze met peper, zout, en Italiaanse kruiden en 75 gram geraspte parmezaanse kaas. Bedruppel ze daarna met wat olijfolie en mix het geheel goed door elkaar zodat er overal kaas op zit. Leg ze op een bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 35 tot 40 minuten.

Kip in room met parmezaan aardappeltjes-Terwijl de aardappeltjes in de oven staan gaan we aan de slag met de kipfilets. Bestrooi deze met zout en peper en doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak ze vervolgens aan beide zijdes mooi bruin. Snij de knoflooktenen fijn en bak deze even mee tot ze lichtbruin zijn.

-Blus de kipfilets af met de wijn en voeg daarna de bouillon en de room toe. Roer het geheel door elkaar en laat de kipfilets rustig stoven.Kip in room met parmezaan aardappeltjes

-Snij de zwarte olijven in ringetjes en de tomaatjes in reepjes en voeg deze op het laatst toe.

-Strooi de rest van de parmezaanse kaas over de kipfilets en laat deze rustig smelten. Wanneer je saus niet genoeg gebonden is voeg je gewoon even een papje toe van wat maizena met water.

 

 

 

Kip in room met parmezaan aardappeltjes

Wanneer de aardappeltjes ten slotte klaar zijn schep je deze op de borden met de kipfilet en garneer het met wat verse basilicumblaadjes: Heerlijk happen!

2 gedachten over “Kip in room met parmezaan aardappeltjes”

  1. Pingback: Varkenshaasje met mosterdsaus - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.