Dit is er één die iedereen wel kan maken! Wanneer je even geen zin hebt om super ingewikkeld te koken, of wanneer je het de avond van te voren wilt bereiden.
2eetlepelsmaizena - met een beetje water vermengd tot een papje
peper
wokolie
zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Eerst snijden we de kipfilets in kleine blokjes, we schillen de appeltjes en ook die snij je in kleine blokjes. De sperziebonen maak je ook schoon en snij of breek je in tweeën. Kook deze in een aparte pan gaar en zet ze even opzij. Snipper of pers de knoflooktenen uit.
Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie, verhit deze en doe dan de knoflook en alle specerijen erin, bak deze even kort en voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Roerbak deze tot ze mooi goudbruin zijn.
In een pannetje kook je ondertussen de rijst gaar.
Vervolgens blus je de kippenblokjes af met de kippenbouillon en roer je het even goed door. Voeg dan de crème fraiche toe en laat het mengsel even lekker pruttelen. Om de saus te binden doe je het maizenapapje erbij.
Als laatste voegen we de gekookte sperziebonen en appelblokjes toe, roer het geheel goed door.
Nutrition Facts
Kip met pittige kerriesaus
Amount per Serving
Calories
250
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
96
mg
32
%
Sodium
887
mg
39
%
Potassium
1013
mg
29
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
1435
IU
29
%
Vitamin C
27
mg
33
%
Calcium
99
mg
10
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.