Kip met pittige kerriesaus

Kip met pittige kerriesaus

Kip met pittige kerriesaus

Dit is er één die iedereen wel kan maken! Wanneer je even geen zin hebt om super ingewikkeld te koken, of wanneer je het de avond van te voren wilt bereiden. Ook de boodschappenlijst in niet erg ingewikkeld, de meeste specerijen staan al in je kast. Dat vind ik zelf ook zo fijn dat je lekker kunt variëren met kruiden. Zo smaakt het elke keer nèt even anders. Deze kip met pittige kerriesaus staat ook wel bekend als kip Madras. Je zou dus ook een boemboe van kerrie kunnen gebruiken.

 

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram kipfilets
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 bakje creme fraiche 125 ml
  • 2 zoete appeltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel piripiri
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 350 ml kippenbouillon (van blokje of zelf gemaakt )
  • 2 eetlepels maizena ( met een beetje water vermengd tot een papje)
  • peper-zout
  • wokolie

En zo maak je het:

-Eerst snijden we de kipfilets in kleine blokjes, we schillen de appeltjes en ook die snij je in kleine blokjes. De sperziebonen maak je ook schoon en snij of breek je in tweeën. Kook deze in een aparte pan gaar en zet ze even opzij. Snipper of pers de knoflooktenen uit.

-Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie, verhit deze en doe dan de knoflook en alle specerijen erin, bak deze even kort en voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Roerbak deze tot ze mooi goudbruin zijn.

-In een pannetje kook je ondertussen de rijst gaar.

-Vervolgens blus je de kippenblokjes af met de kippenbouillon en roer je het even goed door. Voeg dan de crème fraiche toe en laat het mengsel even lekker pruttelen. Om de saus te binden doe je het maizenapapje erbij.

-Als laatste voegen we de gekookte sperziebonen en appelblokjes toe, roer het geheel goed door.

Neem diepe borden of kommen erbij en schep hier eerst de rijst in, daarop schep je dan de kip met pittige kerriesaus. Als je het voor kinderen niet zo pittig wilt maken laat dan de piripiri weg. Dit is een nogal pittige smaakmaker! Aan tafel en heerlijk happen!

 

 

4 gedachten over “Kip met pittige kerriesaus”

  1. Pingback: Snelle paprika curry met ananas en kip - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.