Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een schaal erbij en doe hierin de drumsticks en dijen en schep hier twee el Nduja op. ( Dit is een pikante Italiaanse smeerbare worst, lijkend op een soort fijne tapenade). Smeer het over de kip met een beetje olijfolie en laat deze liefst een nacht marineren.
Snipper en snijd de paprika, uien, en knoflook.
Pak je stoofpan erbij en doe hierin een laagje olijfolie, verhit deze en bak hier de kip in tot ze mooi goudbruin zijn aan alle zijdes. Haal uit de pan en leg het vlees apart op een bord.
Voeg nu de knoflook en ui toe en bak deze een paar minuutjes, schep de blokjes paprika en zwarte olijven erbij en voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe. Schep alles goed om en blus dan af met de witte wijn. Schenk de bouillon erbij en de tomatenblokjes.
Laat deze saus rustig een twintigtal minuten pruttelen zodat de saus wat zal reduceren.
Voeg dan de kip toe aan de pan en laat nogmaals een 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de fijngehakte peterselie.
Heerlijk Happen!
De saus die overblijft is prima te gebruiken als bijvoorbeeld een basis voor een tomatensoep. Is de saus wat te dik naar je zin kun je eventueel weer wat water toevoegen.
Nutrition Facts
Kip op Provençaalse wijze bereid
Amount per Serving
Calories
271
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
54
mg
18
%
Sodium
558
mg
24
%
Potassium
619
mg
18
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
2376
IU
48
%
Vitamin C
116
mg
141
%
Calcium
82
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.