Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zet een pan met water op met een eetlepel zout en kook hierin in 10 minuutjes de kip gaar. ( Doe de kip in de pan op het moment dat het water kookt).
Terwijl de kip kookt maken we de dressing, doe alles in een maatbeker of potje en klop of schud tot je een mooie egale dressing hebt. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
Als de kip gaar is schep je hem uit de pan en leg op een snijplank, laat even afkoelen.
Schil de asperges en haal het houtige einde eraf. Snijd in stukjes van 2 a 3 centimeter. Kook ze voor een 5 tot 8 minuutjes tot ze beetgaar zijn. (test dit even).
Scheur met je vingers de kip in reepjes en doe in een schaal. Schenk wat dressing erover en breng extra op smaak met peper en zout naar smaak.
Mix de rest van de ingrediënten bij de kip in de schaal. Druppel nog wat extra citroensap over de avocado, zo blijven de plakjes mooi groen.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kip salade met avocado
Amount per Serving
Calories
444
% Daily Value*
Fat
23
g
35
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
97
mg
32
%
Sodium
516
mg
22
%
Potassium
1846
mg
53
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
14
g
58
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
1896
IU
38
%
Vitamin C
41
mg
50
%
Calcium
111
mg
11
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.