Kip salade met avocado

Kip salade met avocado

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het aspergeseizoen is nog in volle gang, extra van genieten dus! Ik had nog een restje asperges in de koelkast liggen van een ander recept en wilde ze natuurlijk niet verloren laten gaan. Een soepje lag wat voor de hand, en ik wilde ook graag wat met mijn kip doen. Het idee voor deze kip salade met avocado en asperges was snel geboren. Ook de dressing maken we zelf en daarbij gebruiken we mijn geliefde persillade kruidenmix. Voor mij alleen was dit veel te veel eten, dus ik heb de helft bewaard voor een dag later. Je kunt hem namelijk makkelijk een dagje in de koelkast bewaren.

Kip salade met avocado

Kip salade met avocado

De avocado wordt vaak snel bruin. Zeker als je hem een dagje bewaart, we druppelen daarom wat citroensap erop. Bij deze salade serveerde ik wat knapperige papadums. Zelf maken daar waag ik me niet aan, deze koop ik gewoon kant en klaar in de supermarkt.

De gekookte kip moet je wel even laten marineren in de dressing, want gewoon zo gekookt in wat zout water is natuurlijk niet genoeg. Dan is het wel echt een smakeloos stukje vlees. Je zou de gekookte kip ook kunnen vervangen voor gerookte kip.

Kip salade met avocado

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Kip salade met avocado

Kip salade met avocado

Snel gemaakt, easy om te preppen en lekker veel smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 70 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: asperges, avocado, Kalamata olijven, kip
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 444kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram asperges - in stukjes van 3 cm
  • 1 avocado - in plakjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes - in kleine reepjes gesneden
  • 10 Kalamata olijven

Voor de dressing heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet een pan met water op met een eetlepel zout en kook hierin in 10 minuutjes de kip gaar. ( Doe de kip in de pan op het moment dat het water kookt).
  • Terwijl de kip kookt maken we de dressing, doe alles in een maatbeker of potje en klop of schud tot je een mooie egale dressing hebt. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
  • Als de kip gaar is schep je hem uit de pan en leg op een snijplank, laat even afkoelen.
  • Schil de asperges en haal het houtige einde eraf. Snijd in stukjes van 2 a 3 centimeter. Kook ze voor een 5 tot 8 minuutjes tot ze beetgaar zijn. (test dit even).
  • Scheur met je vingers de kip in reepjes en doe in een schaal. Schenk wat dressing erover en breng extra op smaak met peper en zout naar smaak.
  • Mix de rest van de ingrediënten bij de kip in de schaal. Druppel nog wat extra citroensap over de avocado, zo blijven de plakjes mooi groen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Een maaltijdsalade als deze is lekker en gezond, en ik heb er nog wel een aantal voor je hoor: 

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kip salade met avocado

1 gedachte over “Kip salade met avocado”

  1. Pingback: Salade met kip en blauwaderkaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept