Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 120 graden
Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met de platte kant naar boven. Strooi er vervolgens wat zout en suiker overheen en besprenkel ze met olijfolie. Zet de tomaatjes in de oven en laat ze daar een uur drogen.
Snijd terwijl de tomaatjes drogen de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom, doe daar vervolgens alle kruiden bij en het citroensap, olie en honing. Laat de kipfiletblokjes de resterende tijd dat de tomaatjes in de oven zitten marineren.
Wanneer het uur voorbij is, haal je de tomaatjes eruit en verhoog je de temperatuur van de oven naar 180 graden. Bak na het opwarmen de kipblokjes op een ander bakblik in 15 minuutjes gaar in de oven.
Daarna kun je met de ananas en basilicumblaadjes mooie prikkertjes maken.
Nutrition Facts
Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes
Amount per Serving
Calories
500
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
145
mg
48
%
Sodium
267
mg
12
%
Potassium
1376
mg
39
%
Carbohydrates
63
g
21
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
46
g
51
%
Protein
51
g
102
%
Vitamin A
349
IU
7
%
Vitamin C
234
mg
284
%
Calcium
86
mg
9
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.